Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

ATH CROSS 2018: To Cyclocross επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ (09/12/18)

ATH CROSS 2018: To Cyclocross επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ (09/12/18)

Ο Αθλητικός Όµιλος “ΑΕΤΟΣ” και το κατάστηµα 48×17 Cycles διοργανώνουν τον προγραµµατισµένο, ενταγµένο στο αγωνιστικό πρόγραµµα της Ε.Ο. Ποδηλασίας, διασυλλογικό αγώνα Cyclocross (CX) και ΜΤΒ (Short Track), για τις κατηγορίες Ανδρών, Μάστερς και Όπεν σε ηλικιακές κατηγορίες. Οι ηλικιακές κατηγορίες ΟΠΕΝ, ορίζονται ως εξής: 13-16, 17-29, 30-39, 40-49, 50+ σε Άνδρες και 13-16, 17+ για γυναίκες, αντίστοιχα.

Ο αγώνας θα πραγµατοποιηθεί την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018 με ώρα εκκίνησης 11.00 της πρώτης κατηγορίας και σηµείο εκκίνησης και τερµατισµού, την τοποθεσία Πάρκο Πουλάκη στο Ψυχικό (πίσω από το άλσος Πικιώνη).

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύµφωνα µε τους γενικούς κανονισµούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας, και τους ειδικούς κανονισµούς της UCI για το Cyclo-Cross και το ΜΤΒ.

Εκκίνηση/Διαδρομή/Πρόσβαση: Η εκκίνηση θα δοθεί στον εσωτερικό χώρο του Πάρκου Πουλάκη στο Ψυχικό. Πρόσβαση από Λεωφόρο Κηφισίας: Στρίβετε στη Λεωφόρο Αγίας Φιλοθέης και στη συνέχεια μετά από 500μέτρα αριστερά στη Λεωφόρο Σταύρου Γεωργίου, στην μικρή πλατεία θα βγείτε στην 25ης Μαρτίου και θα στρίψετε στη συνέχεια δεξιά στην οδό Βασιλέως Γεωργίου πέμπτου όπου και καταλήγει στο πάρκο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Αγώνα: Διαδρομή: Μικρό σιρκουί 2χλµ. Έδαφος: Δασικοί Δρόµοι, µονοπάτια και σηµεία διαδροµής µε τεχνητές δυσκολίες. Θα υπάρχει μία ζώνη τροφοδοσίας τεχνικής βοήθειας εποπτευόμενη από επίσημο κριτή.

Πρόγραµµα Αγώνων:

• 09.00 Άνοιγμα λειτουργίας Γραμματείας Αγώνων

• 09.30 – 10.30 Επίσηµη Προπόνηση στην διαδροµή (ανοικτή για 60’)

• 10.30 Ενημέρωση Αρχηγών των Ομάδων και αθλητών

• 11.00 Αγώνας Tracklo-cross (30′) Υποχρεωτικά ποδήλατα fixed-gear

• 11.40 Αγώνες Cyclo-cross (45′) Ανδρες, Μάστερς, ΟΠΕΝ

• 12.30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ CYCLO-CROSS, TRACKLO-CROSS

• 12.45 Αγώνας MTB/XCC Open Ανδρών 13-16 και Γυναικών 13-16 και 17+ (30′)

• 13.25 Αγώνας MTB/XCC Masters και Open 17-29, 30-39, 40-49, 50+ (40′)

• 14.15 Αγώνας ΜΤΒ/XCC Ανδρών Elite/Juniors (50’)

• 15.15 ΑΠΟΝΟΜΕΣ MTB/XCC

Το πρόγραµµα µπορεί µερικώς να τροποποιηθεί µε απόφαση της Αγωνοδίκου Επιτροπής, µετά την παραλαβή όλων των δηλώσεων συµµετοχής.

Συµµετοχή: Στους διασυλλογικούς αγώνες (Ανδρες/Έφηβοι/Μάστερς), δικαίωµα συµµετοχής έχουν όλοι οι αθλητές µε δελτίο Ε.Ο. Ποδηλασίας σε ισχύ για το 2018. Ποδηλάτης µε δελτίο ΕΟΠ ανανεωµένο για το 2018, δεν µπορεί να συµµετάσχει στην κατηγορία ΟΠΕΝ, εφόσον έχει δελτίο κατηγορίας Ανδρών. Όποιος συµµετέχει στην κατηγορία ΟΠΕΝ οφείλει να προσκοµίσει έγγραφο πιστοποίησης της ηλικίας του, πχ. (αστυνοµική ταυτότητα) εφόσον του ζητηθεί, καθώς επίσης και ιατρική βεβαίωση ή άλλο έγγραφο, εκδιδόµενο το µέγιστο 6 µήνες πριν, που να πιστοποιεί την ικανότητα συµµετοχής σε αθλητικές εκδηλώσεις (Δελτίο εν ισχύ της ΕΟΠ, ΠΕΠΑΠ ή ομοσπονδίας άλλου αθλήµατος λογίζεται ως πιστοποιητικό καλής υγείας).

Δηλώσεις συμμετοχής δεκτές μέχρι και Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2018

στην διεύθυνση e-mail: info@48×17.com σε έγγραφο των σωµατείων τους, όπου θα αναγράφεται το ονοµατεπώνυµο, η κατηγορία και ο αριθµός δελτίου και το έτος γέννησης κάθε συµµετέχοντα, καθώς και του Team Manager της οµάδας.

Οι συµµετέχοντες στην κατηγορία ΟΠΕΝ, θα µπορούν να δηλώνονται ατοµικά µε e-mail στο info@48×17.com όπου θα αναγράφουν υποχρεωτικά το ονοµατεπώνυµο και το έτος γέννησης, και προαιρετικά ομάδα ή χορηγό.

Παράβολο Συμμετοχής:

10 ευρώ, για όλους τους συμμετέχοντες. Το αντίτιμο καταβάλλεται ατομικά το αργότερο κατά την παραλαβή των αριθμών του κάθε αθλητή. Ποδηλάτες που συμμετέχουν και στα δύο αγωνίσματα (CX και MTB) θα πληρώσουν 10 ευρώ και για τα δυο.

Παραλαβή Αριθµών: Στον χώρο εκκίνησης, ως και 60’ πριν την έναρξη κάθε κατηγορίας.

Έπαθλα: Κύπελλο στον πρώτο νικητή κάθε κατάταξης, µετάλλιο στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας ή υποκατηγορίας. ∆ίπλωµα στους πέντε πρώτους νικητές. Για να πραγµατοποιηθεί βράβευση σε κάποια από τις κατηγορία Age-Group που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να συµµετάσχουν 5 τουλάχιστον αθλητές (ή 3 αθλήτριες), διαφορετικά θα υπάρχουν συγχωνέυσεις των ηλικιακών κατηγοριών. Masters και Οπεν θα βραβευθούν από κοινού στο αντίστοιχο ηλικιακό γκρουπ που ανήκουν.

Αποτελέσµατα: Τα επίσηµα αποτελέσµατα, θα ανακοινωθούν στον χώρο της Γραµµατείας Αγώνων µε το πέρας των αγώνων, θα αποσταλούν µε e-mail στις συµµετέχουσες οµάδες, ενώ θα αναρτηθούν την εποµένη του αγώνα στην ιστοσελίδα: www.48×17.com

Υπεύθυνος Οργάνωσης – Πληροφορίες: Αγης Κολύβας τηλ.6979544978

Αλυτάρχης: Κωνσταντόπουλος ∆ηµήτρης (Κοµισάριος UCI)

*** ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ CYCLO-CROSS: O ποδηλάτης µπορεί να αλλάξει ποδήλατο ή τροχό σε προκαθορισµένη από τους κριτές ζώνη αλλαγών (Pits). Υδροδοσία – Τροφοδοσία: Θα επιτραπεί αν η εξωτερική θερµοκρασία είναι 20 βαθµούς και άνω. Η υδροδοσία – Τροφοδοσία θα γίνεται από τα Pits, µε εξαίρεση τους δύο πρώτους και τους δυο τελευταίους γύρους. Ο τελευταίος γύρος θα ανακοινωθεί από το χτύπηµα κουδουνιού. Αθλητές οι οποίοι χάνουν µια στροφή από τον προπορευόµενο, θα αποχωρήσουν από την διαδροµή, µε εντολή κριτών σε προκαθορισµένο σηµείο (πόρτα) και θα παίρνουν κατάταξη σύµφωνα µε την θέση τους, την στιγµή που υποχρεώνονται να αποχωρήσουν. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα λογίζονται ως εγκαταλείψαντες. ∆εν επιτρέπεται η χρήση ακουστικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων, καθώς και η επαφή ή ανταλλαγή ποδηλάτων και εξαρτηµάτων µεταξύ αθλητών.

ΠΟ∆ΗΛΑΤΟ: Το ποδήλατο, πρέπει να έχει τροχούς ίσης διαµέτρου. Το µέγεθος των τροχών συµπεριλαµβανοµένου και του ελαστικού θα κυµαίνεται από 550 µέχρι 700mm. Το πλάτος των ελαστικών ∆ΕΝ θα υπερβαίνει τα 33mm. Περισσότερα προβλέπονται από τους κανονισµούς της UCI για το αγώνισµα του Cyclo-cross. Στα πλαίσια της προώθησης του αγωνίσµατος και της συµµετοχής περισσότερων ενδιαφεροµένων, η διαδροµή δεν σχεδιάστηκε ιδιαίτερα απαιτητική. Αρκεί ένα ποδήλατο δρόµου, µε φαρδύτερα ελαστικά (προτείνονται 28 ή 32mm) και πεντάλ/παπούτσια για MTB, χωρίς αυτά να είναι δεσµευτικά.

Χορηγός Επικοινωνίας: Cycle 365

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ