Connect with us

MOUNTAIN BIKE

4th Meteora MTB Race 2019 – Βασίλης Ευσταθίου: Στην αγκαλιά των Ιερών Βράχων

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 η Cycling Hellas, ο ΠΑΣ Πηνειός, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Μετεώρων συνδιοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά τον Ποδηλατικό αγώνα MTB με Πανελλήνια συμμετοχή με την επωνυμία “4th Meteora MTB Race 2019 – Βασίλης Ευσταθίου” στην γραφική περιοχή των Μετεώρων.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του αθλητή και φίλου Βασίλη Ευσταθίου ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Βασίλη και την οικογένεια του.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη του αισθητικού κάλλους της περιοχής των Μετεώρων, αφετέρου η ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και η προώθηση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας.

Την Κυριακή 21 Απριλίου: Η εκκίνηση δίνεται από την Κεντρική Πλατεία Καστρακίου και οι ποδηλάτες ακολουθούν 2 διαδρομές:

– Short race- μικρή διαδρομή 17χλμ.

– Full race – μεγάλη διαδρομή 32χλμ.

Μετά από συνεχή πέρασμα μονοπατιών γύρω από τα Ιερά βράχια των Μετεώρων η διαδρομή ολοκληρώνεται στο αρχικό σημείο. Ο αγώνας σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80% διεξάγεται σε τεχνικά μονοπάτια, αλλά περιλαμβάνει χωμάτινο και οδοστρωμένο τεραίν.

Η διοργάνωση των αγώνων εμπνεύστηκε και στηρίζεται από έμπειρους αθλητές και διοργανωτές του χώρου που έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό και τη φύση.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in MOUNTAIN BIKE