Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Α-Γ: Η αυλαία άνοιξε με πάθος και ένταση!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Α-Γ: Η αυλαία άνοιξε με πάθος και ένταση!

Η πρώτη μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πίστας είχε τα πάντα…

Όρεξη από όλες τις ομάδες για διάκριση, πάθος για νίκες και αρκετή ένταση…

Photo Credits: Cycle 365

Σίγουρα ο κορονοϊός δεν θα μπορούσε να μην έχει επηρεάσει τους ποδηλατικούς αγώνες και γι’ αυτό τον λόγο οι διοργανωτές είχαν προβλέψει για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του ιού.

Η μέρα ξεκίνησε το πρωί με τα προκριματικά και το μεσημέρι μετά από ένα ολιγώρο διάλειμμα ξεκίνησαν οι αγώνες για το… βάθρο και τα μετάλια!

Η αρχή έγινε με την ομάδική καταδίωξης, όπου ο Π.Ο. Βόλου κατέλαβε την πρώτη θέση, τον Τάλω Χανίων να τερματίζει δεύτερος και τον Διαγόρα στην τρίτη θέση.

Στη συνέχεια, σειρά είχαν οι γυναίκες.

Η Ηρώ Μηλάκη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ατομική καταδίωξη γυναικών, στην πρεμιέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας επικρατώντας στον τελικό της πρωταθλήτριας Ελλάδος στην αντοχή δρόμου Αθηνά Χατζηστύλη (Α.Ο Θησέας). Η Μηλάκη, η οποία νωρίτερα είχε κερδίσει στον ημιτελικό την Σοφία Λιοδάκη (Π.Ο Χανίων Τάλως), ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε χρόνο 3:51.314 έχοντας μ.ο ταχύτητα τα 46.690 χλμ./ώρα.

Πίσω της η Αθηνά Χατζηστύλη, η οποία προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά στο δεύτερο σκέλος του τελικού, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, με χρόνο 3:55.144 και 45.929 χλμ./ώρα μέση ταχύτητα.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ατομική χρονομέτρηση Βαρβάρα Φασόη (Πόρτο Λεόνε), ενώ στην τέταρτη ήταν η Λιοδάκη. Την 8άδα συμπλήρωσαν οι Χριστίνα Πρίντεζη, Ελένη Κοκολιού, Φωτιενή Νικήτα και Αθανασία Δοξαρά.

Τέλος, στο σκρατς. τα αδέλφια Βολικάκη έκαναν το 1-2, το χάλκινο μετάλιο να πηγαίνει στον Κυριάκο Παπασταματάκη του Ροδήλιου. 

Ο Χρήστος Βολικάκης, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στην ομαδική καταδίωξη, ήταν αυτός που στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος, ολοκληρώνοντας τους 30 γύρους από την πρώτη θέση, ενώ τον ακολούθησε ο αδελφός του Ζαφείρης που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Κυρικάκος Παπασταματάκης (Ροδήλιος Ρόδου), ενώ την πρώτη 6άδα συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Χρηστάκος, Παναγιώτης Καρατσιβής (Π.Γ.Σ Λάρισας) και Νίκος Δράκος (Γ.Σ. Διαγόρας).

  • Στο τέλος της ημέρας μία παρεξήγηση ανάμεσα στους ανθρώπους του Βόλου και της Λάρισας έβαλε «φωτιά» στο όλο κλίμα, αλλά τελικά οι πιο ψύχραιμοι κατεύνασαν τα πνεύματα και όλα έληξαν ομαλώς!

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ