Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θοδωρής Πετρίδης: “Το mountain biking έχει κάτι το αναρχικό”

Θοδωρής Πετρίδης: “Το mountain biking έχει κάτι το αναρχικό”

Αγαπάει ότι τίποτα άλλο το ΜΤΒ και το δηλώνει ξεκάθαρα.

Ο Θοδωρής Πετρίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά της ελληνικής ποδηλασίας και κάθε χρόνο βάζει στόχο να ανεβαίνει κι ένα σκαλί πιο ψηλά.

Ο αθλητής της SMF Team μίλησε στο Cycle 365 και αποκάλυψε όλα τα μυστικά που θα πρέπει να έχει ένας λάτρης του mountain biking.

Συνέντευξη στον Σπύρο Γουναρόπουλο

Φωτογραφίες: Ζωή Σταμούλη

– Πώς σου μπήκε το “μικρόβιο” του ποδηλάτου;

Στην αρχή δοκίμασα πολλά αθλήματα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ και μετά ξεκίνησα βόλτες με το ποδήλατο. Στη συνέχεια σιγά σιγά μπήκαν στη ζωή μου και οι αγώνες”.

– Πότε ήταν η πρώτη σου επαφή με την επαγγελματική ποδηλασία;

“Στα 18 μου έκανα τον πρώτο μου αγώνα. ‘Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, γιατί το επίπεδο ήταν πιο δύσκολο. ‘Ισως επειδή ήταν η αρχή δεν έκανα σωστή διαχείριση δυνάμεων και μπήκα δυνατά. Αλλά από τα λάθη μαθαίνεις”.

– Τι σημαίνει να είσαι μέλος της SMF Team; Σου ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας στη συνολική σου προσπάθεια;

“Σίγουρα έθεσε νέα όρια, έχοντας έναν εξοπλισμό πολύ καλύτερο και μία ομάδα να με στηρίζει. Η συμμετοχή μου σε κάποιους αγώνες στο εξωτερικό με βοήθησε να ανεβάσω το επίπεδό μου. Φυσικά δεν είχα το άγχος αν θα έχω εξοπλισμό ή, όχι κι αυτό είναι πολύ σημαντικό”.

– Τι διαφορές έχει για σένα το ΜΤΒ με το ποδήλατο δρόμου;

“Το mountain bike σε πάει πολύ πιο μακριά από ένα ποδήλατο δρόμου. Με road bike δεν μπορείς να ξεφύγεις από την άσφαλτο. Είσαι καταδικασμένος” να οδηγείς εκεί. Με το mountain χάνεσαι, μπαίνεις μέσα σε χωματόδρομους, υπάρχει μία ελευθερία, είναι πιο αναρχικό άθλημα”.

– Υπάρχει βοήθεια από την Πολιτεία και αν όχι τι κάνει η ποδηλατική κοινότητα;

“Θεωρώ ότι με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ομοσπονδία γίνεται μία φιλότιμη προσπάθεια. Γίνονται ορισμένοι αγώνες, τα πανελλήνια πρωταθλήματα διεξήχθησαν, αλλά πρέπει να βρεθούν και ιδιωτικοί φορείς που θα αναλάβουν την χορήγηση των αγώνων.

– Τι θα συμβούλευες κάποιον που θέλει να ξεκινήσει την ποδηλασία;

“Το mountain bike θα τον πάει αλλού, σε μέρη που δεν θα δει με την κούρσα. Λίγο έως πολύ όπου πάει το αυτοκίνητο πάει και η κούρσα, ενώ με το mountain θα σε πάει πιο μακριά”.

– Πόσα ποδήλατα πρέπει να έχει κάποιος στο σπίτι του για να νιώθει ικανοποιημένος;

“Στην ουσία δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι όσα και να έχουμε. Για να μπορέσει κάποιος να λάβει μέρος σε αγώνες θα πρέπει να έχει μία κούρσα για να προπονείται και ένα mountain bike. Τώρα αν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ένα hardtail και ένα fs θα πρέπει να είναι πλούσιος”.

– Που σου αρέσει πιο πολύ να προπονείσαι;

“Μου αρέσει πολύ η Πάρνηθα. Φέτος έτυχε να ανακαλύψω το Καρπενήσι. Πηγαίνω για διακοπές, αλλά πάντα κουβαλάω μαζί μου ένα ποδήλατο”.

– 27,5” ή 29” τροχό στο ΜΤΒ;

“29. Θεωρώ ότι είναι πιο γρήγορο ποδήλατο και του είναι πιο εύκολο να υπερπηδάει τα εμπόδια. Το 27,5 είναι πιο παιχνιδιάρικο”.

– Πες μας δύο λόγια για τους χορηγούς που σε στηρίζουν στην όλη σου πορεία.

“Είναι η ομάδα μου η SMF Team, που είναι ελληνική εταιρία και εδρεύει στην Πάτρα. η Shimano, τα λάστιχα Kenda, η Εthic Sport στα συμπληρώματα διατροφής, η οποία με στηρίζει εδώ και δύο χρόνια και φέτος προστέθηκε και η Physiomart, η οποία διαθέτει προϊόντα αποκατάστασης”.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1997 και από τότε μέχρι σήμερα επιμένει να ασχολείται με αυτήν. Γνωρίζοντας ότι το βιογραφικό του δεν διαβάζεται από κανέναν, θέλει να πιστεύει ότι τα άρθρα του είναι για βραβείο Πούλιτζερ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ