Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France: Ο Pogacar πήρε το ΕΤΑΠ, ο Vingegaard κρατάει την κίτρινη φανέλα

Με πολύ δράση και σασπένς συνεχίστηκε το 17ο ΕΤΑΠ του Tour de France, το οποίο ξεκίνησε στο Saint-Gaudens και είχε τερματισμό στο Peyragudes, ενώ εξελίχθηκε κυρίως στα Πυρηναία.

Ο Tadej Pogacar δεν κατάφερε για ακόμη μια φορά να βρει τρόπο να ξεφύγει και να κάνει την ανατροπή, αφού ο πρωτοπόρος Jonas Vingegaard και η ομάδα του, Jumbo Visma πάντα έβρισκαν λύσεις και έμεναν κοντά του.

Σε ένα πολύ ξεχωριστό σπριντ στα τελευταία 300 μέτρα, ο Σλοβένος δις πρωταθλητής του Le Tour, νίκησε τον Δανό ποδηλάτη της Ολλανδικής ομάδας και πήρε την τρίτη του φετινή νίκη σε ΕΤΑΠ στον Γύρο της Γαλλίας, ενώ μείωσε και την διαφορά κατά τέσσερα δευτερόλεπτα ακόμη.

Στην τρίτη θέση ήταν ο Αμερικανός Brandon McNulty της UAE Emirates Team.

Ο Jonas Vingegaard της Jumbo Visma συνεχίζει να είναι πρώτος στην γενική κατάταξη, ενώ δεύτερος και τρίτος είναι ο Tadej Pogacar της Team UAE Emirates και ο Geraint Thomas της Ineos Grenadiers με 2:18 και 4:56 λεπτά αντίστοιχα. Ο Βρετανός δηλαδή έχασε περίπου δύο λεπτά ακόμη διαφορά από τον Δανό ποδηλάτη στο σημερινό ΕΤΑΠ.

Ο Wout van Aert της Jumbo Visma παρέμεινε πρώτος στην πράσινη φανέλα των σπριντ, ενώ  ο Tadej Pogacar έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων. Στην πρώτη θέση στην φανέλα των βουνών είναι ο Simon Geschke της Cofidis.

Ο Tadej Pogacar ανέφερε ότι: “Χωρίς τον Bennett, τον Majka, τον Stake Laengen και τον Soler, δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Αύριο (Πέμπτη, 21/7) θα έχουμε μια ακόμη ευκαιρία, αλλά είμαι χαρούμενος με αυτήν την νίκη. Τα έδωσα όλα. Ξέρω ότι πρέπει να κερδίσω, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, οπότε κάνω τα πάντα για την ομάδα μου…Ένιωσα πραγματικά καλά και μετά ο Brandon McNulty έκανε εξαιρετική δουλειά. Πρέπει να γίνει σε αυτόν μια ειδική αναφορά”.

Ο Jonas Vingegaard δήλωσε ότι: “Δεν θέλω να σκέφτομαι την νίκη στο τέλος του Le Tour de France. Βάζω τα δυνατά μου κάθε μέρα και θα δούμε τι θα γίνει στο Παρίσι”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ