Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France: Μεγάλωσε την διαφορά ο Vingegaard, πήρε την νίκη ο Laporte

Tour de France: Μεγάλωσε την διαφορά ο Vingegaard, πήρε την νίκη ο Laporte

Ο Γάλλος Christophe Laporte της Jumbo Visma, κατάφερε να περάσει πρώτος στην γραμμή του τερματισμού στο 19ο ΕΤΑΠ στο Cahors και να προσθέσει στην Βελγική ομάδα ακόμη μια νίκη στο φετινό Le Tour de France.

Ο Tadej Pogacar έκανε μια ιδιαίτερη επίθεση στα 35 χιλιόμετρα πριν το τέλος, αλλά δεν κατάφερε ούτε να ξεφύγει, ούτε να πάρει την νίκη στο ΕΤΑΠ, ούτε να βρεθεί στις τρεις πρώτες θέσεις που δίνουν μπόνους δευτερόλεπτα, γιατί τερμάτισε πέμπτος.

Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση ήταν ο Jasper Philipsen της Alpecin-Deceuninck και ο Alberto Dainese της Team DSM.

O Laporte έγινε ο πρώτος Γάλλος μετά από 38 αγώνες στο Le Tour de France που πήρε την νίκη, ενώ έχει πάρει το βραβείο για τον πιο βελτιωμένο ποδηλάτη το 2022.

Ο Jonas Vingegaard της Jumbo Visma συνεχίζει να είναι πρώτος στην γενική κατάταξη, ενώ δεύτερος και τρίτος είναι ο Tadej Pogacar της Team UAE Emirates και ο Geraint Thomas της Ineos Grenadiers με 3:26 και 8:00 λεπτά αντίστοιχα.

Ο Wout van Aert της Jumbo Visma παρέμεινε πρώτος στην πράσινη φανέλα των σπριντ, ενώ  ο Tadej Pogacar έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων. Στην πρώτη θέση στην φανέλα των βουνών είναι ο  Jonas Vingegaard της Jumbo Visma.

Ο Tadej Pogacar της UAE Emirates Team ανέφερε ότι: “Ήταν ένα πραγματικά γρήγορο ΕΤΑΠ, διασκέδασε στο τέλος, οπότε φυσικά προσπάθησα να τα δώσω όλα. Ένα πράγμα γνωρίζω για αύριο το ότι θα τα δώσω όλα”.

Ο Christophe Laporte της Jumbo Visma δήλωσε ότι: “Είμαι σούπερ χαρούμενος, δεν το πιστεύω. Ο Wout van Aert μου είπε “σήμερα ο αγώνας είναι για εσένα”. Την τελευταία φορά που μου το είπε ήταν στο Paris-Nice, μου έφερε και πάλι τύχη”.

Ο Jonas Vingegaard της Jumbo Visma υπογράμμισε ότι: “Να δούμε κάποια έκπληξη αύριο; Πρέπει να ρωτήσετε τον Tadej Pogacar. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ και ελπίζω να είναι αρκετό”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ