Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Πρωταθλητής του Le Tour de France ο Vingegaard

Μεγάλη γιορτή έγινε απόψε (Κυριακή, 24/7) στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, Παρίσι, αφού οι ποδηλάτες του Le Tour de France κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους με μια “πανηγυρική” βόλτα στο Champs-Élysées. Αποτελεί πραγματικά μια βόλτα επιβράβευσης  για όλους όσους κατάφεραν να τερματίσουν στον πιο δύσκολο αγώνα της χρονιάς. Δεν είχαμε αλλαγές σε τίποτα στις κατηγορίες των φανελών, παρά μόνο στους χρόνους.

Ο Wout van Aert της Jumbo Visma δεν συμμετείχε στο σπριντ και νικητής στο 21ο ΕΤΑΠ αναδείχθηκε ο Jasper Philipsen της Alpecin-Deceuninck, με δεύτερο και τρίτο, τον Dylan Groenewegen της Team Bike Exchange-Jayco και τον Alexander Kristoff της Intermarche Wanty Gobert.

Ο Jonas Vingegaard της Jumbo Visma πήρε την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη, ενώ δεύτερος και τρίτος είναι ο Tadej Pogacar της Team UAE Emirates και ο Geraint Thomas της Ineos Grenadiers με 2:43 και 7:22 λεπτά αντίστοιχα.

Ο Wout van Aert της Jumbo Visma παρέμεινε πρώτος στην πράσινη φανέλα των σπριντ, ενώ  ο Tadej Pogacar έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων. Στην πρώτη θέση στην φανέλα των βουνών είναι ο  Jonas Vingegaard της Jumbo Visma. Καλύτερη ομάδα αναδείχθηκε η Ineos Grenadiers.

Ο Jonas Vingegaard της Jumbo Visma ανέφερε ότι: “Είναι απλά απ΄ίστευτο το ότι τελικά κατέκτησα το Le Tour de France. Είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ποδηλασίας που μπορείς να νικήσεις και τώρα το κατάφερα-κανείς δεν μπορεί να το πάρει από εμένα. Πάντα πίστευα ότι θα μπορούσα να το κερδίσω, αλλά όταν πραγματικά άρχισα να πιστεύω ότι θα τα κατάφερνα ήταν μετά το Hautacam”.

Ο Jasper Philipsen της Alpecin-Deceuninck δήλωσε ότι: “Είναι ένα παιδικό όνειρο που γίνεται αληθινό-θα πάρει λίγο καιρό για να το συνειδητοποιήσω. Είμαι σούπερ περήφανος για την ομάδα μου που ολοκλήρωσε τον αγώνα με αυτόν τον τρόπο. Π΄ήγαμε ιδανικά για εμένα. Είχα μια πολύ καλή θέση. Ο Dylan Groenewegen αναγκάστηκε να ξεκινήσει από νωρίς και μπόρεσα να μείνω πίσω από τους τροχούς τους και να κάνω το σπριντ που ήθελα.-Είμαι σούπερ χαρούμενος και περήφανος για την νίκη στο πολύ όμορφο Champs-Elysees και στο Arc de Triomphe”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ΑΓΩΝΕΣ