Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France: Πρώτη νίκη για Houle, δεν ξέφυγε από τον Vingegaard ο Pogacar

Tour de France: Πρώτη νίκη για Houle, δεν ξέφυγε από τον Vingegaard ο Pogacar

Στο 16ο ΕΤΑΠ του Le Tour de France ο Tadej Pogacar έδειξε ότι είχε διαθέσεις να ανατρέψει τις καταστάσεις στην γενική κατάταξη, με τον πρωτοπόρο Jonas Vingegaard, τον Wout van Aert και τον Sepp Kuss από την Jumbo Visma να χαλάνε τα σχέδια του.

Ο Hugo Houle της Israel-Premier Tech βρέθηκε στους αποσπασμένους και κατάφερε με ψυχραιμία και δυναμική να πάρει την πρώτη του επαγγελματική νίκη και να γίνει ο πρώτος Καναδός νικητής σε ΕΤΑΠ από τον Steve Bauer το 1988, ενώ αφιέρωσε την νίκη στον αδερφό του που είχε πεθάνει μέσα στην προηγούμενη δεκαετία.

O Aμερικανός Matteo Jorgenson της Movistar παρότι πιέζει για την νίκη, είχε ένα δυνατή πτώση, η οποία του στέρησε να διεκδικήσει περαιτέρω πράγματα. Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση βρέθηκαν ο Valentin Madouas της Groupama FDJ και ο Michael Woods της Israel-Premier Tech αντίστοιχα.

Ο Jonas Vingegaard της Jumbo Visma συνεχίζει να είναι πρώτος στην γενική κατάταξη, ενώ δεύτερος και τρίτος είναι ο Tadej Pogacar της Team UAE Emirates και ο Geraint Thomas της Ineos Grenadiers με 2:22 και 2:43 λεπτά αντίστοιχα.

Ο Wout van Aert της Jumbo Visma παρέμεινε πρώτος στην πράσινη φανέλα των σπριντ, ενώ  ο Tadej Pogacar έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων. Στην πρώτη θέση στην φανέλα των βουνών είναι ο Simon Geschke της Cofidis.

Ο Jonas Vingegaard της Jumbo Visma μετά το τέλος του ΕΤΑΠ ανέφερε ότι: “Περίμενα μερικές επιθέσεις. Έχω ακόμη την φανέλα του πρωτοπόρου, με την ΄ίδια διαφορά, οπότε ήταν μια καλή μέρα”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ