Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France: Σπουδαία επικράτηση για τον Matthews, στα κίτρινα παραμένει ο Vingegaard

Ο Michael Matthews της BikeExchange–Jayco ήταν ο νικητής του 14ου ΕΤΑΠ του φετινού Le Tour de France, οπού είχε εκκίνηση στο Saint-Ettienne και τερματισμό στο Mende.

H αρχική επίθεση έγινε στα 52 χιλιόμετρα από τον τερματισμό, με τον Alberto Bettiol της EF Education-EasyPost να είναι ο κύριος αντίπαλος του στην τελευταία ανάβαση. Ο Ιταλός έχασε το προβάδισμα από τον Αυστραλό ποδηλάτη στα τελευταία τρία χιλιόμετρα και τερμάτισε στην δεύτερη θέση, με τον Thibaut Pinot της Groupama-FDJ να είναι τρίτος και να κλείνει το σημερινό βάθρο.

Ο Jonas Vingegaard κράτησε ξανά την κίτρινη φανέλα, αφού δεν έδωσε την δυνατότητα στον Tadej Pogacar να ξεφύγει, παρότι προσπάθησε να το πετύχει. Βέβαια, πήρε παραπάνω χρόνο, δηλαδή 17 δευτερόλεπτα, από τον τρίτο Geraint Thomas. Σίγουρα, ο Σλοβένος ποδηλάτης της Team UAE Emirates στα επόμενα ΕΤΑΠ θα προσπαθήσει να ξεφύγει και να μειώσει τον χρόνο του από τον Δανό πρωτοπόρο.

Ο Jonas Vingegaard της Jumbo Visma συνεχίζει να είναι πρώτος στην γενική κατάταξη, ενώ δεύτερος και τρίτος είναι ο Tadej Pogacar της Team UAE Emirates και ο Geraint Thomas της Ineos Grenadiers με 2:22 και 2:43 λεπτά αντίστοιχα.

Ο Wout van Aert της Jumbo Visma παρέμεινε πρώτος στην πράσινη φανέλα των σπριντ, ενώ  ο Tadej Pogacar έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων. Στην πρώτη θέση στην φανέλα των βουνών είναι ο Simon Geschke της Cofidis.

Ο Michael Matthews της Team Bike Exchange-Jayco δήλωσε μεταξύ άλλων μετά την νίκη του ότι: “Είχα κάποια ανεβοκατεβάσματα, αλλά η γυναίκα μου και η κόρη μου συνέχισαν να πιστεύουν σε εμένα”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ