Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France: Πρωταθλητής ο Vingegaard- Τα πήρε όλα η Jumbo Visma

Ο Jonas Vingegaard έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στο χρονόμετρο του 20ου ΕΤΑΠ, το οποίο ήταν μια ατομική χρονομέτρηση 40.7 χιλιομέτρων, το οποίο ξεκίνησε από το Lacapelle-Marival και είχε τερματισμό στο Rocamadour. Με την δεύτερη του θέση, ο Δανός ποδηλάτης κατάφερε να εξασφαλίσει την πρωτιά στην γενική κατάταξη. Νικητής στα χρονόμετρα ήταν ο team-mate του, Wout van Aert, ενώ τρίτος ο μεγαλύτερος διεκδικητής και δύο φορές πρωταθλητής, Tadej Pogacar της Team UAE Emirates.

Ο Βέλγος ποδηλάτης έγινε ο πρώτος ποδηλάτης με την πράσινη φανέλα που κέρδισε ατομική χρονομέτρηση μετά από 43 χρόνια και τον Bernard Hinault. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Thomas, ενώ πέμπτος ο Ganna, ο οποίος είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο Jonas Vingegaard της Jumbo Visma πήρε την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη, ενώ δεύτερος και τρίτος είναι ο Tadej Pogacar της Team UAE Emirates και ο Geraint Thomas της Ineos Grenadiers με 3:34 και 8:13 λεπτά αντίστοιχα.

Ο Wout van Aert της Jumbo Visma παρέμεινε πρώτος στην πράσινη φανέλα των σπριντ, ενώ  ο Tadej Pogacar έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων. Στην πρώτη θέση στην φανέλα των βουνών είναι ο  Jonas Vingegaard της Jumbo Visma.

Το 21ο ΕΤΑΠ δεν αναμένεται να αλλάξει τα πράγματα, γιατί είναι μια “βόλτα” επιβράβευσης στο Παρίσι και στο Champs-Élysées για όλους όσους κατάφεραν να τερματίσουν στον πιο δύσκολο αγώνα της χρονιάς.

O Jonas Vingegaard της Jumbo Visma ανέφερε ότι: “Είναι μια ονειρική μέρα. Σημαίνει τα πάντα, είναι πραγματικά κάτι εκπληκτικό. Είναι ο μεγαλύτερος αγώνας στην ποδηλασία και τα καταφέραμε. Από πέρυσι πάντα πίστευα ότι θα μπορούσα να το κερδίσω. Νιώθω ανακούφιση, είμαι τόσο χαρούμενος”.

Ο Tadej Pogacar της Team UAE Emirates δήλωσε ότι: “Ήταν τρεις καλές εβδομάδες, με τα πάνω και τα κάτω τους, αλλά είχαμε μια καλή μάχη με τον Jonas. Νομίζω ότι θα περνάμε καλά τα επόμενα χρόνια”.

Ο Wout van Aert της Jumbo Visma μετά την νίκη του υπογράμμισε ότι: “Έχω πολλά συναισθήματα τώρα. Σήμερα έγινε ένα ονειρικό σενάριο. Είμαι πολύ κουρασμένος μετά από τις τρεις εβδομάδες, τα έδωσα όλα σήμερα. Ήλπιζα να νικήσω το ΕΤΑΠ σήμερα και ο Jonas να εξασφαλίσει την κίτρινη φανέλα”.

Πολλοί διάσημοι έστειλαν μηνύματα και έκαναν αναρτήσεις για να συγχαρούν τον Jonas Vingegaard της Jumbo Visma για την κατάκτηση του φετινού Le Tour de France, με τον συμπατριώτη του, οδηγό της F1, Κevin Magnussen τόνισε ότι: “Συγχαρητήρια στον Jonas Vingegaard για την απίστευτη νίκη του στον Γύρο της Γαλλίας. Είναι τόσο επικό όταν τα όνειρα γίνονται αληθινά. Τεράστιος σεβασμός”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ΑΓΩΝΕΣ