Connect with us

ΝΕWS

Τι αλλάζει στο Tour de France 2023: Από πού θα ξεκινήσει

Το φετινό Le Tour de France έχει ξεκινήσει, με τα πρώτα τρία ΕΤΑΠ να διεξάγονται στην Δανία. Την επόμενη σεζόν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η εκκίνηση αναμένεται να γίνει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα, στην Ισπανία και στην χώρα των Βάσκων.

Η επίσημη διαδρομή θα ανακοινωθεί το επόμενο Φθινόπωρο και αναμένεται τα τρία πρώτα ΕΤΑΠ να φιλοξενηθούν στην χώρα των Βάσκων, με τον αγώνα να αναμένεται να ξεκινήσει από το Μπιλμπάο. Κάτι που επιβεβαίωσαν οι οργανωτές ASO του αγώνα είναι ότι η παρουσίαση θα γίνει στο πολύ ΄όμορφο Guggenheim Museum του Μπιλμπάο.

Tο πρώτο ΕΤΑΠ θα έχει εκκίνηση και τερματισμό στο Μπιλμπάο και θα είναι μια δύσκολη διαδρομή 185 χιλιομέτρων. Στο 2ο ΕΤΑΠ, οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από την Vitoria-Gasteiz και θα μετακινηθούν μέχρι το San Sebastian, οπού θα αγωνιστούν στους δρόμους του κλασσικού αγώνα της πόλης, ενώ θα υπάρχει και η ανάβαση του Jaizkibel. Στο τρίτο ΕΤΑΠ, η αρχή θα είναι από την Amorebieta-Etxano και θα υπάρχουν ευκαιρίες για τους σπρίντερς, ενώ όπως διαβάζουμε στα δημοσιεύματα, αναμένεται ο τερματισμός να γίνει στην Γαλλία.

Το Tour de France τελευταία φορά επισκέφτηκε την χώρα των Βάσκων το 2018 από την Γαλλική πλευρά των Πυρηναίων, ενώ η πρώτη φορά που έγιναν εκεί αγώνες ήταν το 1949, όταν ο Louis Caput νίκησε το ΕΤΑΠ στο San Sebastián.

Θα είναι η δεύτερη φορά που ο Γύρος της Γαλλίας θα ξεκινήσει στην Ισπανία, οπού η πρώτη ήταν το 1992 στο San Sebastian, με τον Miguel Indurain να έχει τα φώτα πάνω του και να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΝΕWS