Connect with us

ΝΕWS

Τα χρηματικά έπαθλα του Tour de France

Τα χρηματικά έπαθλα του Tour de France

To Tour de France είναι από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως που προσελκύει εκατομμύρια θεατές, αφού οι καλύτεροι ποδηλάτες κοντράρονται μεταξύ τους σε μια από τις τρεις μεγαλύτερες «σκηνές» της σεζόν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γύρος της Γαλλίας ανήκει στα τρία Grand Tour, οπού τα άλλα είναι το Giro και η Vuelta

Το φετινό Le Tour θα ξεκινήσει φέτος από την Δανία, οπού θα διεξαχθούν τα τρία πρώτα ΕΤΑΠ, ενώ μέσα στην διαδρομή θα περάσουν και από το Βέλγιο και από την Ελβετία, πέρα από την Γαλλία.  

Το 2022, το χρηματικό έπαθλο θα παραμείνει στα πλαίσια με τα δύο προηγούμενα χρόνια και θα είναι συνολικής αξίας γύρω στα  2.288.450 ευρώ.

Ο Tadej Pogačar ήταν πέρσι ο μεγάλος νικητής του Le Tour και κέρδισε συνολικά γύρω στα 500.000 ευρώ από τον αγώνα, όσα είχε πάρει και την προηγούμενη σεζόν που και πάλι είχε κατακτήσει. Αν υπολογίσουμε, τα έπαθλα από τις τρεις νίκες του σε ΕΤΑΠ, τις μέρες που φορούσε την κίτρινη φανέλα, αλλά και την λευκή των νέων και την πουά των βουνών αντίστοιχα, τότε το ποσό που έλαβε ο Pogacar υπολογίζεται γύρω στις 609.000 ευρώ.


Ο ποδηλάτης που θα νικήσει το ΕΤΑΠ της κάθε μέρας θα λάβει 11.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν ξεχωριστά έπαθλα για κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα, αν κάποιος κερδίσει ένα ενδιάμεσο σπριντ τότε θα λάβει γύρω στα 1.500 ευρώ, ενώ αν ένας ποδηλάτης τερματίσει πρώτος σε μία από τις αναβάσεις, τότε ανάλογα με την κατηγορία, θα πάρει από 200 ευρώ μέχρι 800 ευρώ.


Αν κατακτήσει κάποιος την πράσινη φανέλα των σπριντ ή την πουά των βουνών, τότε το χρηματικό έπαθλο είναι γύρω στα 25.000 ευρώ, για την φανέλα των νέων πηγαίνει στα 20.000 ευρώ, ενώ για το βραβείο της καλύτερης ομάδας στα 50.000 ευρώ. Χρηματικά βραβεία δεν παίρνουν μόνο οι νικητές, αλλά κυρίως στις φανέλες, όσοι έχουν καλά πλασαρίσματα.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΝΕWS