Connect with us

ΝΕWS

Filippo Ganna: «Μεγάλος στόχος η κίτρινη φανέλα στο Tour de France»

Filippo Ganna: «Μεγάλος στόχος η κίτρινη φανέλα στο Tour de France»

O Filippo Ganna της Ineos Grenadiers θα τρέξει φέτος το πρώτο του Tour de France, υπογραμμίζοντας στην εκπομπή GCN Eurosport Cycling Show: «Ο πρώτος μου μεγάλος στόχος είναι η κίτρινη φανέλα (στον Γ΄ύρο της Γαλλίας)».

Ο 25χρονος Ιταλός ποδηλάτης έχει back to back δύο παγκόσμια πρωταθλήματα στην ατομική χρονομέτρηση, το 2020 και το 2021. Αυτό σημαίνει ότι κάτι λιγότερο από νίκη στο πρώτο ΕΤΑΠ που θα γίνει στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη και θα έχει απόσταση 13 χιλιομέτρων, θα είναι αποτυχία.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια αγωνιζόταν στο Giro d’ Italia και κατέκτησε την πρώτη θέση σε έξι ΕΤΑΠ και φόρεσε την ροζ φανέλα για πέντε ημέρες.

Ο Ganna ανέφερε ότι: «Το Tour de France είναι σε άλλο επίπεδο. Θα δούμε αν με τον prologue θα μου κάνει ένα δώρο ή θα υποφέρω. Ελπίζω να μην έχει πολύ δυνατό άνεμο, ώστε τα πόδια μου να μπορούν να πηγαίνουν καλά».

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΝΕWS