Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France: Νίκη για Pedersen, στα κίτρινα παραμένει ο Vingegaard

Τρεις ποδηλάτες ξέφυγαν στο τέλος του 13ου ΕΤΑΠ και έδωσαν μάχη στο σπριντ στα τελευταία μέτρα, με τον Mads Pedersen της Trek-Segafredo να παίρνει την πρωτιά.

Ο Δανός ζύγισε ότι χρειάζονται για να νικήσει, αφού αποπάστηκε με περισσότερο από 12 χιλιόμετρα να απομένουν και έδειχνε να έχει αυτοπεποίθηση και να αποπνέει έναν αέρα αισιοδοξίας ότι θα είναι τελικά ο νικητής.

Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση τερμάτισαν ο Βρετανός Fred Wright της Bahrain-Victorious και ο Hugo Houle της Israel-Premier Tech αντίστοιχα.

Στην αρχή είχαν αποσπαστεί επτά ποδηλάτες, αλλά το peloton πήγαινε γρήγορα, για να τους πιάσει. Η Lotto Soudal στα 71 χιλιόμετρα από τον τερματισμό, είχε ένα απρόοπτο, αλλά τελικώς ο Caleb Ewan και οι υπόλοιποι ποδηλάτες είναι καλά και συνέχισαν, αλλά δεν ξαναεπέστρεψαν μπροστά στον αγώνα. Μετά από πολλά ΕΤΑΠ, τα οποία είχαν σημασία στην εξέλιξη της γενικ΄ής κατάταξης, αυτό ήταν από τα ελάχιστα, τα οποία δεν είχαν και έδωσαν την δυνατότητα στους αποσπασμένους να παλέψουν για την νίκη.

Ο Jonas Vingegaard της Jumbo Visma συνεχίζει να είναι πρώτος στην γενική κατάταξη, ενώ δεύτερος και τρίτος είναι ο Tadej Pogacar της Team UAE Emirates και ο Geraint Thomas της Ineos Grenadiers με 2:22 και 2:26 λεπτά αντίστοιχα.

Ο Wout van Aert της Jumbo Visma παρέμεινε πρώτος στην πράσινη φανέλα των σπριντ, ενώ  ο Tadej Pogacar έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων. Στην πρώτη θέση στην φανέλα των βουνών είναι ο Simon Geschke της Cofidis.

Ο Mads Pedersen δήλωσε μεταξύ άλλων μετά την νίκη του ότι: “Χωρίς την βοήθεια σας, δεν θα ήμουν σε θέση να πάρω αυτήν την νίκη. Ευχαριστώ όλους τους Δανούς…Ήταν απίστευτο που τελικά νικήσαμε στο ΕΤΑΠ. Είχανε χάσει μερικές ευκαιρίες τις πρώτες μέρες. Στις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν υπάρχουν τόσο πολλές ευκαιρίες για παιδιά σαν εμένα. Το να έχω ευκαιρία σήμερα είναι κάτι απίστευτο”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ