Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Le Tour de France: Ιστορική νίκη για τον Pidcock, παραμένει στα κίτρινα ο Vingegaard

Le Tour de France: Ιστορική νίκη για τον Pidcock, παραμένει στα κίτρινα ο Vingegaard

Ο Tom Pidcock της Ineos Grenadiers έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στο 12ο ΕΤΑΠ του Le Tour de France και έγινε ο νεότερος νικητής στο μυθικό Alpe d’Huez.

Ο 22χρονος ήταν εξαιρετικός στην κατάβαση του Col du Galibier και μαζί με τον Chris Froome της Israel-Premier Tech, έστρεψαν όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους με τις εξαιρετικές τους κινήσεις.

Ο τετράκις νικητής του Le Tour de France πήρε την τρίτη θέση στο 12ο ΕΤΑΠ, κάνοντας την καλύτερη εμφάνιση του σε αγώνα από τον τρομακτικό ατύχημα που είχε στο Criterium du Dauphine το 2019.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Louis Meintjes της Intermarche-Wanty-Gobert. Ο Pidcock υπενθυμίζουμε ότι είχε κατακτήσει ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο mountain biking, αλλά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο cyclocross.

Ο Jonas Vingegaard της Jumbo Visma συνεχίζει να είναι πρώτος στην γενική κατάταξη, ενώ δεύτερος και τρίτος είναι ο Tadej Pogacar της Team UAE Emirates και ο Geraint Thomas της Ineos Grenadiers με 2:22 και 2:26 λεπτά αντίστοιχα.

O Tom Pidcock της Ineos Grenadiers ανέφερε μεταξύ άλλων μετά την νίκη του ότι: “Είναι μια μοναδική εμπειρία και δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο, το Alpe d’Huez στο Tour de France”,

Ο Tadej Pogacar της Team UAE Team δήλωσε ότι: ‘Ξέρω τι έγινε χθες. Πολλές επιθέσεις, ένιωθα λίγο ανόητος που ακολουθούσα συνέχεια. Ένιωθα καλά στο Galibier, Έκανα πάρα πολλά. Δεν θα ξαναγίνει”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ