Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Le Tour de France: Απίστευτη ανατροπή για τον Vingegaard-“Θέλω την ρεβάνς” ανέφερε ο Pogacar

Ένα από τα πιο ξεχωριστά ΕΤΑΠ στην ιστορία του Le tour de France ήταν ο ενδέκατος φετινός αγώνας, που είχε ξεκίνημα στο Albertville και τερματισμό στο Col du Granon. Η Jumbo Visma σε εισαγωγικά πήρε την ρεβάνς εν μέρει από τον Tadej Pogacar, από τον αγώνα του 2020, αλλά ακόμη υπάρχει μεγάλος δρόμος.

Η Βελγική ομάδα έκανε πολύ καλό σχεδιασμό στο ενδέκατο ΕΤΑΠ, με τον Primoz Roglic και τον Jonas Vingegaard αρχικά να κάνουν συνεχώς επιθέσεις, με αποτέλεσμα να κουράζουν τον Tadej Pogacar, ο οποίος ξόδευε πολύ ενέργεια, αφού κάθε φορά έπρεπε να τους ακολουθήσει μήπως ξεφύγουν και πάρουν πολύ χρόνο. Την στιγμή που ήρθε και ο τρίτος ποδηλάτης της Jumbo Visma στο γκρουπ, αυτός ο σχεδιασμός επαναλήφθηκε.

Αυτή ήταν μια τακτική που συνέβαινε παλαιότερα στους αγώνες και πολλοί ειδικοί υπογραμμίζουν ότι μοιάζει την θρυλική κόντρα του Fausto Coppi και του Gino Bartali, την δεκαετία του 1940. Ο Hatch από το EuroSport ανέφερε ότι: “Αυτή είναι η τακτική. Το να αναγκάσει τον Pogacar να επιταχύνει τόσες πολλές φορές, οπού προσπάθησαν να τον κουράσουν. Αυτό είναι απολύτως συναρπαστικό και κάτι που δεν έχουμε από την χρυσή εποχή της ποδηλασίας. Τι αγώνας, τι μάχη παρακολουθήσαμε. Είναι σαν να γυρίσαμε το ρολόι πίσω στην εποχή του Coppi του Bartoli και των επιθέσεων στα 60 χιλιόμετρα από τον τερματισμό γιατί αυτό έχουμε…Η Jumbo Visma ήταν on fire. Είναι σαν να βλέπεις την Μπαρτσελόνα. Επίθεση, επίθεση, επίθεση. Και κάθε φορά ο Pogacar δυσκολευόταν λίγο περισσότερο να κλείσει τη διαφορά”.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και έδωσε την δυνατότητα και σε άλλα φαβορί να διεκδικήσουν περισσότερα πράγματα. O Jonas Vingegaard της Jumbo Visma κατάφερε να νικήσει στο 11ο ΕΤΑΠ, με τον Nairo Quintana της Arkea Samsic και τον Romain Berdet της Team DSM να τερματίζουν στην δεύτερη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα. Τέταρτος ήταν ο Geraint Thomas της Ineos Grenadiers, ενώ πέμπτος ο David Gaudu της Groupama FDJ. Ο Tadej Pogacar πέρασε την γραμμή του τερματισμού στην έβδομη θέση, με 2:51 λεπτά διαφορά από τον Δανό ποδηλάτη.

Ο Jonas Vingegaard της Jumbo Visma πέρασε πρώτος στην γενική κατάταξη, ενώ δεύτερος και τρίτος είναι ο Bardet και ο Pogacar με 2:16 και 2:22 λεπτά αντίστοιχα.

Ο Wout van Aert της Jumbo Visma παρέμεινε πρώτος στην πράσινη φανέλα των σπριντ, ενώ  ο Tadej Pogacar έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων. Στην πρώτη θέση στην φανέλα των βουνών είναι ο Simon Geschke της Cofidis.

Ο Jonas Vingegaard ανέφερε μετά την νίκη του ότι: “Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Αυτό το πρωί είχα φιλοδοξία να νικήσω το ΕΤΑΠ και να πάρω την κίτρινη φανέλα. Το ότι το κατάφερα ήταν κάτι απίστευτο”.

Ο Tadej Pogacar δήλωσε μετά το ΕΤΑΠ ότι: “Δέχθηκε “”επίθεση”” από την Team Jumbo-Visma, έπαιξαν πολύ καλά σήμερα. Όσον αφορά την τακτική, έκαναν πολύ καλή δουλειά. Στην τελευταία ανάβαση, ήταν πολύ δύσκολα α πράγματα. Αλλά θα δούμε αύριο (Πέμπτη, 14/7), θέλω την ρεβάνς. Το Le Tour δεν έχει τελειώσει ακόμη”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ΑΓΩΝΕΣ