Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France 8ο ΕΤΑΠ: Δεύτερη νίκη για van Aert, παραμένει στα κίτρινα ο Pogacar

Ο Wout van Aert της Jumbo-Visma απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα και σημείωσε την δεύτερη φετινή νίκη του στο όγδοο ΕΤΑΠ, το οποίο ξεκίνησε από το Dole και είχε τερματισμό την Lozane της Ελβετίας.

Ο Βέλγος ποδηλάτης ήταν στο προπορευόμενο group στην τελευταία ανάβαση πριν τον τερματισμό και κατάφερε να βρεθεί σε καλή θέση στο σπριντ, ώστε να επικρατήσει έναντι όλων των αντιπάλων και να κερδίσει. Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση τερμάτισαν ο Michael Matthews της Bike Exchange Jayco και ο Tadej Pogacar της Team UAE Emirates αντίστοιχα.

Ο Wout van Aert της Jumbo Visma πήρε και την πράσινη φανέλα των σπριντ, ενώ  ο Tadej Pogacar έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων. Στην πρώτη θέση παρέμεινε ο Magnus Cort της Ef Education-Easy Post στην φανέλα των βουνών.

Στην γενική κατάταξη, ο Δανός Jonas Vingegaard της Jumbo Visma και ο Βρετανός Geraint Thomas της Ineos Grenadiers βρίσκονται στην δεύτερη και στην τρίτη θέση με 39 και 1:14 λεπτά διαφορά αντίστοιχα.

Ο Van Aert μετά την νίκη του ανέφερε ότι: “Φυσικά, είμαι πολύ χαρούμενος. Σήμερα, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσω πολλούς πόντους για την πράσινη φανέλα κόντρα σε μερικούς από τους ανταγωνιστές μου, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα μου έκανε τα πάντα για να “”πιάσουμε”” τους αποσπασμένους, μετά έπρεπε να κάνω αυτό που πρέπει στον τερματισμό”.

Ο Tadej Pogacar υπογράμμισε ότι: “Μου άρεσε η τελευταία ανάβαση, αλλά στο σπριντ ίσως δίστασα λίγο και ο Van Aert με πέρασε με τριπλή ταχύτητα. Σίγουρα είναι λίγο απογοητευτικό, αλλά η τρίτη θέση είναι πολύ καλή. Όταν ανεβαίνω σε μια ανηφόρα για πέντε χιλιόμετρα, μπορώ να είμαι σε θέση για το σπριντ – αλλά δεν είμαι τόσο γρήγορος όσο ο Matthews ή o Van Aert”.

Ο Magnus Cort της Ef Education-Easy Post υπογράμμισε ότι: “Ήταν ωραίο που φορούσα την φανέλα (των βουνών) για κάποιες μέρες, αλλά νομίζω ότι πρέπει να πω αντίο στην φανέλα αύριο”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ΑΓΩΝΕΣ