Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France 7ο ΕΤΑΠ: Συνεχίζει ακάθεκτος ο Pogacar

Απίστευτη εμφάνιση κάνει ο Tadej Pogacar και στο φετινό Tour de France, αφού επικράτησε και στο 7ο ΕΤΑΠ και διεύρυνε το προβάδισμα που έχει στην γενική κατάταξη. Τίποτα δεν σταματάει τον Σλοβένο ποδηλάτη της Team UAE Emirates, ακόμη και η ανάβαση του La Super Planche des Belles Filles με το 24%.

Ο Pogacar περίμενε μέχρι ο Vingegaard της Jumbo-Visma κάνει επίθεση από το slipstream του σε κρίσιμα σημεία της δύσκολης ανάβασης. Ο Δανός ποδηλάτης βγήκε δεύτερος, ενώ στην τρίτη και στην τέταρτη θέση τερμάτισαν ο Primoz Roglic της Jumbo Visma και ο Lennard Kamna της Bora-Hansgrohe αντίστοιχα. Πέμπτος ήταν ο Geraint Thomas της Ineos Grenadiers.

Αν και ο Wout van Aert της Jumbo-Visma ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, είχε το πάνω χέρι όταν αποσπάστηκαν τρεις ποδηλάτες στην αρχή και προσπάθησε να ξεφύγει στο τέλος ξανά, για να πάρει την νίκη, ο Σλοβένος σούπερ σταρ της UAE Emirates Team κατάφερε να πάρει την νίκη και την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη.

Στην γενική κατάταξη, ο Δανός Jonas Vungegaard της Jumbo Visma και ο Βρετανός Geraint Thomas της Ineos Grenadiers βρίσκονται στην δεύτερη και στην τρίτη θέση με 35 και 1:10 λεπτά διαφορά αντίστοιχα.

Ο Tadej Pogacar ανέφερε ότι: “Είχα την οικογένεια μου στην κορυφή της ανάβασης, ήταν μια σπέσιαλ ημέρα, ανοίξαμε ένα ίδρυμα για την έρευνα για τον καρκίνο σήμερα, φοράω ειδικά παπούτσια για αυτό…Ήταν πολύ, πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα το τελευταίο κομμάτι στο χαλίκι, όταν ο Jonas έκανε επίθεση. Ήθελα να νικήσω αυτό το ΕΤΑΠ από τότε που η διαδρομή ανακοινώθηκε, ήταν μεγάλος στόχος”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ