Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France 6ο ΕΤΑΠ: Τα… πήρε όλα ο Pogacar

Tour de France 6ο ΕΤΑΠ: Τα… πήρε όλα ο Pogacar

Στο 6ο ΕΤΑΠ του Le Tour de France είχαμε νικητή τον back του back κάτοχο του τίτλου, Tadej Pogacar της UAE Team Emirates, ο οποίος πήρε και την κίτρινη φανέλα.

Ο Σλοβένος ποδηλάτης της UAE Emirates Team έχει δύο σερί νίκες και φέτος θα προσπαθήσει να μεγαλώσει την τροπαιοθήκη του και αν καταφέρει να κατακτήσει το Le Tour, τότε θα ισοφαρίσει τους τρεις συνεχόμενους τίτλους των Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Miguel Indurain και Chris Froome.

Αν και ο Wout van Aert της Jumbo-Visma ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, είχε το πάνω χέρι όταν αποσπάστηκαν τρεις ποδηλάτες στην αρχή και προσπάθησε να ξεφύγει στο τέλος ξανά, για να πάρει την νίκη, ο Σλοβένος σούπερ σταρ της UAE Emirates Team κατάφερε να πάρει την νίκη και την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη.

Στον αγώνα τερμάτισαν στην δεύτερη και στην τρίτη θέση ο Michael Matthews της BikeExchange-Jayco και ο David Gaudu της Groupama FDJ.

Στην γενική κατάταξη, ο Αμερικανός Neilson Powless της EF Education-EasyPost και o Δανός Jonas Vungegaard της Jumbo Visma να βρίσκονται στην δεύτερη και στην τρίτη θέση με τέσσερα και 31 δευτερόλεπτα διαφορά αντίστοιχα.

Ο Wout van Aert της Jumbo Visma πήρε και την πράσινη φανέλα των σπριντ, ενώ  ο Tadej Pogacar έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων. Στην πρώτη θέση παρέμεινε ο Magnus Cort της Ef Education-Easy Post στην φανέλα των βουνών.

Στις δηλώσεις του, ο Pogacar υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι: “Κάθε φορά που νικάω, είναι ακόμη καλύτερα. Σήμερα, ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα. Από την αρχή, τις πρώτες δύο ώρες, τα πράγματα ήταν τρελά. Ο πιο δυνατός στο ξεκόλλημα και πολλοί άλλοι ποδηλάτες προσπαθούσαν να πιέσουν μπροστά το peloton. Σκεφτόμουν ότι o Wout van Aert θα πήγαινε δυνατά στον τερματισμό, αλλά στο τέλος το peloton ήταν πιο δυνατό”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ