Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France 5ο ΕΤΑΠ: Επικράτησε ο Clarke – Παραμένει στα κίτρινα ο van Aert

Tour de France 5ο ΕΤΑΠ: Επικράτησε ο Clarke – Παραμένει στα κίτρινα ο van Aert

Το πέμπτο ΕΤΑΠ ήταν πάρα πολύ δύσκολο και επίπονο για όλους τους ποδηλάτες λόγω των πολλών χιλιομέτρων με παβέ, τα οποία είναι μέρος της ιστορικής διαδρομής του Paris-Roubaix.

Και λίγα χιλιόμετρα όμως…ήταν αρκετά, να βάλουν υψηλό βαθμό δυσκολίας στους ποδηλάτες, με τον Simon Clarke της Israel-Premier Tech να παίρνει την νίκη, επικρατώντας στο νήμα του δεύτερου Taco van der Hoorn της Intermarche-Wanty-Gobert. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Edvald Boasson Hagen της Total Energies.

Πολλές πτώσεις έγιναν και πολλοί αθλητές έκαναν αλλαγή ποδηλάτου. Το πέμπτο ΕΤΑΠ ήταν μια δύσκολη υπόθεση για τους ποδηλατες, ενώ ιδιαίτερα ο πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης, Wout van Aert της Jumbo Visma, αναγκάστηκε να περιμένει τον συν-αρχηγό της Βελγικής ομάδας, Jonas Vingegaard, του οποίου το ποδήλατο έπαθε μηχανικό πρόβλημα.

Επίσης, αντιμετώπισε πρόβλημα ο Primoz Roglic με 30 χιλιόμετρα να απομένουν, για αυτό και έχασε πολύτιμο χρόνο από τόσο νωρίς στο Le Tour. Ο Σλοβένος είναι στην 44η θέση της γενικής κατάταξης με 2:36 λεπτά διαφορά.

Παραμένει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης ο Wout van Aert της Jumbo Visma, με τον Αμερικανό Neilson Powless της EF Education-EasyPost και τον Νορβηγό Edvald Boasson Hagen της Total Energies να βρίσκονται στην δεύτερη και στην τρίτη θέση με 13 και 14 δευτερόλεπτα διαφορά αντίστοιχα. Ο τέταρτος Pogacar έχει 19 δευτερόλεπτα απόσταση από την πρώτη θέση.

Ο Βέλγος της Jumbo Visma πήρε και την πράσινη φανέλα των σπριντ, ενώ  ο Tadej Pogacar έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων. Στην πρώτη θέση παρέμεινε ο Magnus Cort της Ef Education-Easy Post στην φανέλα των βουνών.

Ο Simon Clarke της Israel-Premier Tech ανέφερε μετά την νίκη του ότι: “Τον χειμώνα δεν είχα ομάδα, με την Israel-Premier Tech να μου τηλεφωνεί και να μου δίνει αυτήν την ευκαιρία. Αξιοποίησα στο έπακρο αυτήν την ευκαιρία που μου δόθηκε…Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι το νίκησα στη γραμμή του τερματισμού εκεί. Ο Taco van der Hoorn ήταν πολύ μπροστά μου με λιγότερα από πενήντα μέτρα να απομένουν και είχα κράμπες και στα δύο πόδια. Αλλά “έπεσα” στην γραμμή όσο καλύτερα μπορούσα και προσευχήθηκα να ήταν αρκετό. Πρέπει να το δω…Μετακινήθηκα στην Ευρώπη όταν ήμουν 16 και στην δεύτερη μέρα ξεκο΄ύρασης θα κλείσω τα 36 μου χρόνια. Αυτή είναι μια εικοσαετία στην Ευρώπη και τελικά το όνειρο έγινε αληθινό”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ