Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France 4ο ΕΤΑΠ: Σαρωτικός ο van Aert – Νίκησε και κρατάει την κίτρινη φανέλα

Tour de France 4ο ΕΤΑΠ: Σαρωτικός ο van Aert – Νίκησε και κρατάει την κίτρινη φανέλα

Ο Wout van Aert της Jumbo Visma ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τέταρτου ΕΤΑΠ του φετινού Tour de France, το οποίο ήταν το πρώτο που διεξήχθη σε Γαλλικό έδαφος, αφού τα προηγούμενα τρία ΕΤΑΠ έλαβαν χώρα στην Δανία.

Ξεκάθαρος πρωταγωνιστής ο Βέλγος ποδηλάτης αφού `μετέτρεψε τον αγώνα των 171.5 χλμ από την Dunkirk στο Calais, σε… ατομική χρονομέτρηση, καθώς αποσπάστηκε στα τελευταία χιλιόμετρα, με μόνο αντίπαλο τον χρόνο. Μετά από τις τρεις δεύτερες θέσεις, πήρε και την νίκη στο 4ο ΕΤΑΠ, η οποία ήρθε με εμφατικό τρόπο. Ιδιαίτερα, πρέπει να σταθούμε και στον δεύτερο, τον Jasper Philipsen της Alpecin-Deceuninck, ο οποίος μάλλον δεν είχε καταλάβει ότι ο συμπατριώτης του είχε ξεφύγει και πανηγύρισε σαν να είχε επικρατήσει.

Φυσικά δεν έχασε το χιούμορ του και ο Βέλγος ποδηλάτης ανέφερε στο twitter ταγκάροντας τον van Aert ότι: “Βλέπεις, ότι είμαι πολύ χαρούμενος με την δεύτερη θέση”. Στην τρίτη θέση του τέταρτου ΕΤΑΠ τερμάτισε ο Christophe Laporte της Jumbo Visma.

Wout van Aert της Jumbo Visma είναι πρώτος στην γενική κατάταξη, με τον Yves Lampaert της Quick-Step Alpha Vinyl και τον Tadej Pogacar της UAE Emirates Team να είναι στην δεύτερη και στην τρίτη θέση με 25 και 32 δευτερόλεπτα διαφορά αντίστοιχα.

Ο Βέλγος της Jumbo Visma πήρε και την πράσινη φανέλα των σπριντ, ενώ  ο Tadej Pogacar έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων. Στην πρώτη θέση παρέμεινε ο Magnus Cort της Ef Education-Easy Post στην φανέλα των βουνών.

Ο Van Aert ανέφερε μετά την νίκη του ότι: “Δεν ήθελα να πάρω άλλο ρίσκο. Νομίζω ότι ήταν προφανές ότι κάνουμε μια προσπάθεια με την ομάδα. Βρισκόμαστε σε εξαιρετική θέση χάρη στον Nathan [Van Hooydonck] και στον Stevie [Kruijswijk]…Ο στόχος ήταν να πάω με μεγάλη ταχύτητα στην κορυφή της ανάβασης και είδατε τι έγινε…Σκεφτόμουν αν θα έπρεπε να περιμένω τον Jonas και τον Yates πίσω. Πήγαινα με μεγάλη ταχύτητα και τους άφησα σε καλή θέση, γιατί δεν χρειάστηκε να οδηγήσουν. Έτσι αποφάσισα να συνεχίσω μόνος μου. Μετά ακολούθησαν τα δέκα χιλιόμετρα στα οποία κουράστηκα πάρα πολύ”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ