Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France 3ο ΕΤΑΠ: Νίκη στο νήμα για τον Groenewegen, παραμένει στα κίτρινα ο van Aert

Tour de France 3ο ΕΤΑΠ: Νίκη στο νήμα για τον Groenewegen, παραμένει στα κίτρινα ο van Aert

Στο νήμα ο Dylan Groenewegen της BikeExchange-Jayco, επικράτησε στο 3ο ΕΤΑΠ του Le Tour de France, αφήνοντας τους αντιπάλους του στο σπρίντ, πίσω για λεπτομέρειες. Οι αγωνοδίκες χρειάστηκαν το photofinish για να σιγουρέψουν την απόφαση του. Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση τερμάτισαν ο Wout van Aert της Jumbo Visma και ο Jasper Philipsen της Alpecin-Deceuninck αντίστοιχα.

Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας για το φετινό Γύρο της Γαλλίας σε περιοχές της Δανίας και σημαδεύτηκε από την επίθεση που έγινε σε εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, Κοπεγχάγης, με την διοργανώτρια Αρχή να ευχαριστεί για το υπέροχο κοινό όλες αυτές τις μέρες και να στέλνει κουράγιο στους ανθρώπους που περνάνε δύσκολα μετά από αυτήν την επίθεση.

Η ιστορία του Groenewegen συνδέεται άμεσα με τον νικητή του 2ου φετινού ΕΤΑΠ, Fabio Jakobsen, αφού είχε προκαλέσει τον τραυματισμού του δεύτερου στο Tour of Poland το 2020 και είχε αποκλειστεί για εννέα μήνες.

Την Δευτέρα (4/7) θα έχει ρεπό, ενώ την Τρίτη (5/7), θα γίνει ο πρώτος αγώνας σε Γαλλικό έδαφος, με τον αγώνα να ξεκινάει από το Dunkirk και να έχει τερματισμό στο Calais.

O Wout van Aert της Jumbo Visma είναι πρώτος στην γενική κατάταξη, με τον Yves Lampaert της Quick-Step Alpha Vinyl και τον Tadej Pogacar της UAE Emirates Team να είναι στην δεύτερη και στην τρίτη θέση με επτά και 14 δευτερόλεπτα διαφορά αντίστοιχα.

Ο Βέλγος της Jumbo Visma πήρε και την πράσινη φανέλα των σπριντ, ενώ  ο Tadej Pogacar έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων. Στην πρώτη θέση παρέμεινε ο Magnus Cort της Ef Education-Easy Post στην φανέλα των βουνών.

Ο Dylan Groenewagen ανέφερε μετά την νίκη του ότι: “Νοητικά, είναι μια δύσκολη στιγμή. Μετά από αυτά που έγιναν, σκέφτομαι την γυναίκα μου και τον γιο μου. Όλα είναι αυτούς”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ