Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Le Tour de France 2ο ΕΤΑΠ: Ο Jakobsen επικράτησε στο σπριντ, ο van Aert πήρε την κίτρινη φανέλα

Ο Fabio Jakobsen της QuickStep – Alpha Vinyl είναι ο μεγάλος νικητής του 2ου ΕΤΑΠ στο φετινό Le Tour de France 2022, αφού επικράτησε στο σπριντ. Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση βρέθηκαν ο Wout van Aert της Jumbo Visma και ο Mads Pedersen της Trek Segafredo αντίστοιχα. Μετά από ένα σοβαρό ατύχημα πριν δύο χρόνια στο Tour of Poland, ο Jakobsen έχει επιστρέψει σε φόρμα και κατάφερε να επικρατήσει στο σπριντ σε ΕΤΑΠ του Γύρου της Γαλλίας.

Ο νικητής του πρώτου ΕΤΑΠ, Yves Lampaert της Quick-Step Alpha Vinyl τερμάτισε στην 15η θέση, αλλά έχασε την θέση του, από τον Wout van Aert, ο οποίος με την δεύτερη θέση πήρε έξι δευτερόλεπτα μπόνους και θα φοράει την Κυριακή (3/7) στο 3ο ΕΤΑΠ, την κίτρινη φανέλα.

Ο Βέλγος της Jumbo Visma πήρε και την πράσινη φανέλα των σπριντ, ενώ  ο Tadej Pogacar έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων. Ιδιαίτερος, ήταν ο πανηγυρισμός του Magnus Cort της Ef Education-Easy Post, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην φανέλα των βουνών, κάτι που πέτυχε εντός έδρας, στην Δανία.

Ο Fabio Jakobsen δήλωσε μετά την νίκη του ότι: “Σήμερα η μέρα είναι απερίγραπτη. Ήταν μια μακρά διαδικασία, βήμα προς βήμα. Πολλοί άνθρωποι με βοήθησαν στην πορεία. Αυτή η νίκη είναι για να τους ανταποδώσω (την βοήθεια), ώστε να δουν ότι δεν γίνονται όλα αυτά για το τίποτα. Είμαι χαρούμενος που εξακολουθώ να απολαμβάνω την ποδηλασία, τους αγώνες και ευτυχώς μπορώ ακόμα να κερδίσω. Είναι μια καταπληκτική μέρα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν να έρθω εδώ.

Ο Wout van Aert ανέφερε ότι: “Προσπάθησα να πάρω την κίτρινη φανέλα κάποιες φορές. Σήμερα (Σάββατο, 2/7) είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος (που τα κατάφερα).

Ο Tadej Pogacar υπογράμμισε ότι: “Για εμένα όσα έγιναν είναι μια χαρά, γιατί δεν χτύπησα. Ελπίζω όλα τα παιδιά που χτύπησαν σήμερα στο ΕΤΑΠ να είναι καλά και να είναι σε θέση να ξεκινήσουν αύριο”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ