Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Le Tour de France: Ο Lampaert έκανε την έκπληξη στο 1ο ΕΤΑΠ

Εκπλήξεις με το καλημέρα είχαμε στο φετινό Le Tour de France, αφού νικητής στο 1ο ΕΤΑΠ στην ατομική χρονομέτρηση στην βροχερή πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη ήταν ο Yves Lampaert της Quick Step-Alpha Vinyl. Ο Βέλγος ποδηλάτης θα φοράει στο 2ο ΕΤΑΠ την κίτρινη φανέλα, ενώ άφησε εκτός πρωτιάς, τα φαβορί Wout van Aert και Filippo Ganna.

Ο Βέλγος ποδηλάτης της Jumbo Visma τερμάτισε στην δεύτερη θέση με πέντε δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ ο Tadej Pogacar της UAE Emirates Team ήταν τρίτος με επτά δευτερόλεπτα διαφορά.

Η διαδρομή ήταν απόστασης 13.2 χιλιομέτρων, αλλά το δύσκολο ήταν πως σε κάποια στιγμή άρχισε να βρέχει και έκανε τα πράγματα πιο ιδιαίτερα για εκείνους τους ποδηλάτες. Ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί ο Primoz Roglic της Jumbo Visma τερμάτισε στην 8η θέση με 16 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο Yves Lampaert στο 2ο ΕΤΑΠ θα έχει την κίτρινη και την πράσινη φανέλα (θα φοράει την κίτρινη), ενώ ο Tadej Pogacar έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων.

Ο Yves Lampaert μετά την νίκη του ανέφερε συγκινημένος ΄ότι: “Έχασα το μυαλό μου, δεν το πίστευα (ότι νίκησα). Στην πρώτη δεκάδα είχα στόχο να είμαι, αλλά το να νικήσω είναι κάτι απίστευτο. Ξέρω ότι είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά το να νικήσω ένα ΕΤΑΠ στο Tour de France, τον πρόλογο, είναι κάτι που δεν είχα ονειρευτεί. Είχε τον van der Poel, τον Ganna…ακόμη δεν πιστεύω ότι νίκησα”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ