Connect with us

KIDS

Ποδήλατο ισορροπίας και παιδί (Tι θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς)

Το ποδήλατο ισορροπίας είναι ένα δίτροχο ποδήλατο χωρίς πεντάλ που διδάσκει τα μικρά παιδιά ηλικίας 18 μηνών να ισορροπήσουν σε δύο τροχούς. Μετά από μια σύντομη περίοδο εκμάθησης, τα μικρά παιδιά μαθαίνουν να οδηγούν τα ποδήλατά τους χωρίς τη βοήθεια των γονέων τους.

του Γιάννη Παπανικολάου (www.bikesaleacademy.gr)

Τα ποδήλατα ισορροπίας αποτελούν αντικατάσταση των τρικύκλων σ’ αυτή την ηλικία.

Υπάρχει σημαντική πιθανότητα, χρησιμοποιώντας ένα ποδήλατο ισορροπίας τα παιδιά ηλικίας 3 ετών να μεταβούν κατευθείαν σε κανονικό ποδήλατο με τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν.

Να σημειωθεί ότι ένα φυσιολογικό παιδί βάση των σταδίων ανάπτυξής του χρησιμοποιεί τους βοηθητικούς τροχούς μεταξύ των ηλικιών 3-5. Επίσης, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα παιδιά είναι καλό να μάθουν σε αυτή την περίοδο και την χρήση των φρένων.

Χρήσιμες συμβουλές για τη βόλτα με τα ποδήλατα ισορροπίας:

Επίπεδο έδαφος χωρίς ανωμαλίες

Περιφραγμένος χώρος

Το ποδήλατο ισορροπίας να διαθέτει τουλάχιστον ένα φρένο

Χρήση κράνους τουλάχιστον

Τα ποδήλατα ισορροπίας κοστίζουν 75 έως 200 ευρώ περίπου. Ουσιαστικά κάθε ποδήλατο ισορροπίας μπορεί να διδάξει στο παιδί σας πώς να ισορροπήσει, αλλά υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην ποιότητα, τις επιδόσεις και την ανθεκτικότητα των ποδηλάτων αυτών. Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ποδηλάτων αυτών είναι τα χαρακτηριστικά σταθερότητας και ασφάλειας τους.

‘Eτσι τα παιδιά είναι πολύ πιο εύκολο να μάθουν να οδηγούν. Τέλος, να θυμάστε ότι το ποδήλατο είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα και το μεταφορικό μέσο του μέλλοντος.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in KIDS