Connect with us

ΕVENTS

Tihiorace Brevet: Οι ποδηλάτες έζησαν την απόλυτη… βόλτα!

Η Φωκίδα αποτέλεσε τον «πόλο έλξης» για τους ποδηλάτες του «Brevet», χάρη στην ποδηλατική βόλτα που διοργάνωσε το «Tihiorace» το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019. Οι ποδηλάτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών να πραγματοποιήσουν μια ναι μεν απαιτητική διαδρομή 207 χλμ., αλλά υπέροχη δε, με τις εναλλαγές υψομετρικών που έφθαναν τα 3.800, το πέρασμα μέσα από την καταπράσινη Γκιώνα, τα μαρτυρικά χωριά του νομού και τη λίμνη του Μόρνου.

Μια εμπειρία που «έζησαν» οι ποδηλάτες και στέφθηκε με επιτυχία, καθώς είχαν να πουν μόνο καλά λόγια, τόσο για τη διαδρομή που διέσχισαν, όσο και για τη διοργάνωση, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στο «Πάρκο Εκδηλώσεων & Αναψυχής» της Κοινότητας Τείχιου Δωρίδας, όπου δόθηκε και η εκκίνηση στις 07:20.

Η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν από τον ανηφορικό δρόμο προς Παλαιοξάρι – Ποτιδάνεια, κατέβηκαν προς Περιθιώτισσα, όπου και διέσχισαν τον ποταμό Μόρνο. Στην συνέχεια πέρασαν πάνω από το φράγμα του Μόρνου με τη μαγευτική θέα και συνέχισαν τον παραλήμνιο δρόμο προς Μαλανδρίνο, όπου και πέρασαν έξω από το χωριό στον κεντρικό δρόμο.

Συνέχισαν προς τα δυο μαρτυρικά χωριά της Βουνιχώρας και της Αγίας Ευθυμίας, πηγαίνοντας προς Άμφισσα όπου πέρασαν από την πλατεία της και βγαίνοντας ακολούθησαν τον δρόμο προς την Βίνιανη, «μέσα» από το φαράγγι, όπου είναι προέκταση της χαράδρας του Ρέκκα, ένα από τα ιστορικότερα μέρη της χώρας, καθώς αποτελεί το μνημείο αντίστασης των Ελλήνων απέναντι σε Ιταλούς και Γερμανούς. Από την Άμφισσα ξεκίνησαν και τη μεγαλύτερη ανάβαση της διαδρομής μήκους 23 χλμ. (από το 85 χλμ. στο 108 χλμ.). Στην συνέχεια πέρασαν μέσα από τα έλατα και συνάντησαν τη διασταύρωση για το επόμενο επίσης, μαρτυρικό χωριό της Καλοσκοπής όπου η μαγεία του τοπίου σε συνεπαίρνει.

Κατέβηκαν διασχίζοντας την Γκιώνα και το όμορφο ελατοδάσος και βρέθηκαν έξω από την Παύλιανη (121 χλμ.), περνώντας το καταφύγιο και κατηφόρισαν προς Στρόμη (127 χλμ.), ένα από τα ομορφότερα ελληνικά χωριά με πλούσια δράση τα χρόνια του πολέμου. Βγαίνοντας απ’ το χωριό συνάντησαν έναν υπέροχο καταρράκτη! Ακούγοντας τα γάργαρα νερά του ποταμού Μόρνου κατηφόρισαν προς την Συκέα (137 χλμ.), το Λευκαδίτι (145 χλμ.), πέρασαν έξω από το μαρτυρικό Λιδωρίκι και διέσχισαν τη νέα γέφυρα ακολουθώντας το δρόμο δίπλα στη Λίμνη του Μόρνου, όπου και συνάντησαν το χωριό Κάλλιο (156 χλμ.) για να βρεθούν ξανά στο φράγμα (183 χλμ.).

Το παραλίμνιο τμήμα της διαδρομής είχε συνεχόμενα ανηφορικά και κατηφορικά τμήματα. Στη συνέχεια κατηφόρισαν περνώντας έναν υπέροχο δρόμο μέσα σε πλατάνια, όπου συνάντησαν τη διασταύρωση για χάνι Ρέρεση – Ναύπακτος. Ανηφόρισαν το τελευταίο τμήμα μέχρι που βρήκαν τη διασταύρωση για Τείχιο και εκεί ήταν και ο τερματισμός τους, που άρχισε να γίνεται σταδιακά μετά τις 16:00 και μέχρι τις 20:15.

Σημαντικό ρόλο στην άρτια διοργάνωση του «Brevet» έπαιξαν και οι εθελοντές. Η Οργανωτική Επιτροπή του «Tihiorace» ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες για το «Brevet» στο www.tihiorace.gr, όπου μπορείτε να δείτε και φωτογραφίες από την 1η ποδηλατική βόλτα.

Παράλληλα συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες «X-Ultra 186χλμ.» και «Ultra 75χλμ.» (17-20 Οκτωβρίου 2019).

Μπείτε και γραφτείτε, ζήστε την εμπειρία της διοργάνωσης και κερδίστε και βαθμούς. Μάθετε το λόγο στο www.tihiorace.gr.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΕVENTS