Connect with us

ΕVENTS

Xtremeway Outdoors: Mountain Biking με τους 12 θεούς του Ολύμπου

Η Xtremeway Outdoors και η Olympus MTB Trails ασχολούνται με την εύρεση και δημιουργία ποδηλατικών προορισμών στον Όλυμπο.

XC και Enduro είναι πλέον διαδεδομένο παγκοσμίως ως αναψυχή και αθλητισμός. Ξεκινήσαμε το 2016 και έχουμε παρουσιάσει ποδηλατικό χάρτη Κάτω Ολύμπου στο σύνολο της περιοχής.

Με επίκεντρο την Λίμνη Κατή στα 1.350 μ. σχεδιάσαμε διαδρομές και ανακοινώνουμε ποδηλατικές διοργανώσεις στην περιοχή με σκοπό την γνωριμία και ανάδειξή της.

Το Σάββατο 25 Ιουλίου κατεβαίνουμε τον κεντρικό Όλυμπο με ποδήλατο.

Το ραντεβού μας στις 8 στο κεντρικό πάρκινγκ στο Λιτόχωρο όπου και ο τερματισμός μας. Αφού φορτώσουμε τα ποδήλατα κατευθυνόμαστε για την θέση Χριστάκη στα 2.450μ.

Ένα ταξίδι σχεδόν 3 ώρες για να φτάσουμε εκεί. Εκεί θα ετοιμαζόμαστε για την ανάβαση στην 2η υψηλότερη κορυφή Σκολιό 2.912μ της Ελλάδας και του Ολύμπου φυσικά.

Σχεδόν 1:30 ώρες για την ανάβαση στην κορυφή με τα πόδια και τα ποδήλατά μας. Αφού ξεκουραστούμε και πάρουμε τις ανάσες μας ξεκινάμε την καταβασή μας. Μία απαιτητική και ταυτόχρονα αρκετά αθλητική κατάβαση με σχεδόν 21χλμ καθαρό μονοπάτι ακολουθώντας το επίσημο Ορειβατικό Ο2.

Τα πρώτα 4 χλμ. είναι και τα πιο δύσκολα κα απαιτητικά μέχρι και το καταφύγιο Α. Συνεχίζουμε για 6 χλμ. για την θέση Πριόνια όπου και θα κάνουμε το μεγάλη μας στάση πριν τα τελευταία 11 του Εννιπέα μέχρι και το Λιτόχωρο.

Περιορισμένες θέσεις συμμετοχών και μόνο για έμπειρους αναβάτες!

Δηλώσεις συμμετοχής και κράτηση θέσεων στη σελίδα της Xtremeway Outdoors στο Facebook και στο τηλ. 6932/651494

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΕVENTS