Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France – 5o ΕΤΑΠ: Νικητής ο van Aert, η κίτρινη φανέλα στον Yates

Το μεγάλο φαβορί για την νίκη στο 5o ΕΤΑΠ πέμπτο ετάπ ήταν ο Wout van Aert, με τον 25χρονο Βέλγο της Jumbo-Visma να ανταποκρίνεται στο ρόλο του, αφού τελικώς νίκησε, περνώντας πρώτος την γραμμή του τερματισμού στο Privas. Την τριάδα των πρωτοπόρων συμπληρώνουν οι Bol της Sunweb και Bennett της Quick-Step.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης

Παρά την τέταρτη θέση, ο Peter Sagan σίγουρα δεν θα θεωρεί επιτυχημένη την παρουσία του στο ετάπ της Τετάρτης (2/9), αφού έχασε την πράσινη φανέλα των πόντων από τον Sam Bennett, που έγινε ο τρίτος Ιρλανδός και πρώτος μετά από 31 χρόνια και τον Sean Kelly, που έχει στην κατοχή του, την πράσινη φανέλας σε Le Tour. Οι αποστάσεις βέβαια είναι πολύ μικρές με τον Bennett να έχει μαζέψει 123 πόντους, έναντι 114 πόντων του Sagan.

Η QuickStep παρά την πράσινη φανέλα, λογικά θεωρεί πανωλεθρία το πέμπτο ετάπ. Ο Alaphilippe τιμωρήθηκε με 20 δευτερόλεπτα πέναλτι και έπεσε στην 16η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Γάλλος ποδηλάτης είχε πάρει ένα παγούρι με νερό από άνθρωπο της QuickStep στα τελευταία 17 χιλιόμετρα του αγώνα, το οποίο θεωρείτε παρανομία και για αυτό το λόγο οι Αρχές του αγώνα του επέβαλλαν τιμωρία.

Η κίτρινη φανέλα πήγε στον 28χρονο Βρετανό ποδηλάτη Adam Yates της Mitchelton Scott.

Ο νικητής του 5ου ετάπ, Wout van Aert δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Ήταν ένας εξαιρετικός τερματισμός. Πιθανόν ήταν η πιο εύκολη νίκη σε εταπ στην ποδηλατική μου καριέρα, επειδή δεν υπήρχε ξεκόλλημα από κάποιον ποδηλάτη και ο ρυθμός δεν ήταν πολύ υψηλός. Είμαι ευτυχής που μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω. Αν σου δοθεί μια ευκαιρία και τα καταφέρεις, τότε είναι ακόμη πιο ωραίο. Πήρα την νίκη μου σε ΕΤΑΠ, άρα από τώρα θα στηρίζω την ομάδα μου ακόμη περισσότερο από πριν».

O Alaphilippe επεσήμανε με tweet του ότι: « (Το πέναλτι) είναι μια απόφαση που πρέπει να αποδεχτώ. Η κίτρινη φανέλα αλλάζει χέρια σήμερα, έτσι έχουν τα πράγματα. Αύριο είναι μια άλλη μέρα και ο Σαμ Μπέντετ θα έχει την πράσινη φανέλα. Σας ευχαριστώ όλους για το κουράγιο που με δίνετε».

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ