Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Giro d’ Italia – 4ο ΕΤΑΠ: Ο Dombrowski άντεξε και νίκησε

Ο Αμερικανός Joe Dombrowski της UAE Emirates Team πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού παρά τις αντίξοες συνθήκες και την δυσκολία του ετάπ και νίκησε την τέταρτη μέρα του φετινού Giro d’ Italia.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης

Στην δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν οι Alessandro De Marchi της Israel Start-Up Nation και Filippo Fioreli της Bardiani αντίστοιχα. Ο De Marchi ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή όχι μόνο έχει στην κατοχή του την ροζ φανέλα, αλλά έχει και διαφορά 22 δευτερόλεπτα στην γενική κατάταξη από τον δεύτερο Dombrowski. 

Ο Dobrowski ξεκίνησε την καριέρα του από την Sky αλλά όλα άλλαξαν λόγω τραυματισμών και χειρουργείων που έπρεπε να κάνει και όπως φαίνεται και από τις φετινές του εμφανίσεις, σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Οι πρωτοπόροι και όσοι αρχηγοί βρέθηκαν στο group που τους ακολούθησαν κατά πόδας κέρδισαν έντεκα δευτερόλεπτα από Yates, Bardet, Evenepoel, 34 δευτερόλεπτα από τον Νιβαλι, με τους περισσότερο χαμένους να είναι οι Bennett και Joao Almeida.

Ο Dombrowski δήλωσε μετά την νίκη του ότι: «Ήμουν σε θέση να πάρω διαφορά, δεν ήταν αρκετή για να πάρω την ροζ φανέλα, αλλά νομίζω το να νικήσω το ετάπ είναι ένας ωραίος τρόπος για να τερματίσω το σημερινό ετάπ. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος με αυτά που συνέβησαν σήμερα, φυσικά. Ένιωθα καλά στα τελευταία 50 χιλιόμετρα και και απλά προσπαθούσα να μην κάνω πάρα πολύ δουλειά και να πηγαίνω συντηρητικά, γιατί ήξερα ότι η τελευταία ανάβαση ήταν πραγματικά δύσκολη. Χρειάζομαι να είμαι σε θέση να κάνω επιθέσεις και μπορούσα να ακολουθήσω τον καθένα. Ήξερα ότι ο De Marchi ήταν πιθανόν ο πιο δυνατός από τους αποσπασμένους, οπότε θα ήταν μια καλή επιλογή, αν τον ακολουθούσα από πίσω από την ρόδα του».

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ