Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

2ο ετάπ Giro: Νικητής στο χρονόμετρο ο Yates, παραμένει στα «ροζ» ο van der Poel

Ο Simon Yates της BikeExchange-Jayco είναι ο μεγάλος νικητής της ατομικής χρονομέτρησης στο 2ο ΕΤΑΠ του Giro, το οποίο φιλοξενήθηκε στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την Βουδαπέστη.

Ο Βρετανός ποδηλάτης έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και ήταν πιο γρήγορος από όλους τους άλλους συνολικά στην διαδρομή των 9.2 χλμ, κάνοντας συνολικά χρόνο 11:50 λεπτά. Ο Yates αν και απείλησε για την πρωτιά και στην γενική κατάταξη, δεν κατάφερε να πάρει την ροζ φανέλα από τον Mathieu van der Poel της Alpecin-Fenix, ο οποίος όντας δεύτερος, τον κράτησε πίσω στο GC για έντεκα δευτερόλεπτα. Στην τρίτη θέση του ΕΤΑΠ βρέθηκε ο Tom Dumoulin της Jumbo Visma με πέντε δευτερόλεπτα διαφορά και συνολικά 16 δευτερόλεπτα στο GC, αν και υπενθυμίζουμε ότι ήταν ο πρώτος ποδηλάτης της ημέρας που έριξε το χρονόμετρα κάτω από τα 12 λεπτά (11:55 λεπτά).

Παρότι ο αγώνας του χρονομέτρου είχε μικρή απόσταση (λιγότερη από δέκα χιλιόμετρα), η ζημιά που έκανε για πολλούς διεκδικητές του τίτλου ήταν μεγάλη. Αρχικά, ο Richard Carapaz της Ineos Grenadiers βρίσκεται 35 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ολλανδό της Alpecin-Fenix, όπως και ο Romain Bardet της Team DSM.

Ο Yates μετά την νίκη του, υπογράμμισε ότι: “Θα χαρούμε σήμερα με την νίκη, αλλά χρειάζεται να αναλύσουμε τα δεδομένα σε μεγαλύτερη εικόνα”, ενώ ο van der Poel επισήμανε ότι: “Θα έχω για ακόμα μια επιπλέον μέρα την ροζ φανέλα και μπορεί και περισσότερο, γιατί λογικά ο τερματισμός αύριο (Κυριακή, 8/5) θα έχει σπριντ και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό”.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ