Connect with us

STORIES

11η Ανάβαση Ταϋγέτου: ‘Ενας όμορφος και δύσκολος αγώνας

Την Κυριακή που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε ο ποδηλατικός αγώνας αντοχής “11η Ανάβαση Ταϋγέτου” που διοργάνωσε ο Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ.

Καθώς υπήρχαν παράλληλα και άλλοι αγώνες, ένας εκ των οποίων η ανάβαση Φυλής στην Αθήνα, ευτυχώς οι συμμετοχές ήταν γύρω στους 85 αθλητές, ευχάριστο για έναν τόσο ωραίο και δύσκολο αγώνα.

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίου

 

Η εκκίνηση δόθηκε στις 11 το πρωί στο κέντρο της Καλαμάτας όπου τα πρώτα 12 χιλιόμετρα της προεκκίνησης οδηγούσαν τους αθλητές στην γνωστή οδό Ναυαρίνου, όπως ονομάζεται ο παραλιακός δρόμος, για να τους περάσει ξανά από την αφετηρία και ύστερα να κινηθούν προς Σπάρτη όπου δόθηκε το ελεύθερο.

Καθώς πρόκειται για μια ανάβαση συνολικά 33 χλμ., ο ρυθμός δεν ανέβηκε σημαντικά από την αρχή οπότε στα πρώτα 6 χλμ. της ανάβασης δεν υπήρξε κάποιο αξιοσημείωτο ξεκόλλημα. Στο 6ο χλμ περίπου του αγώνα, λίγο πριν το 1ο από τα 3 σπριντ ανάβασης του αγώνα που βρισκόταν στο 8ο χλμ., έγινε η πρώτη δυνατή επίθεση από τον πρωταθλητή Ελλάδος στην Μάστερ Β’ κατηγορία, Λουκά Καταπόδη.

Φτάνοντας πλέον στο τέλος του 1ου σπριντ του αγώνα όπου ξεκινούσε και το μοναδικό κατηφορικό κομμάτι απόστασης περίπου 3 χιλιομέτρων, είχαν μείνει μόλις 12 αθλητές.

Οι μικρές ανηφορικές κλίσεις για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χιλιόμετρα, δεν ευνοούσαν για κάποιο ξεκόλλημα πάρα την σωστή τακτική των αθλητών της ομάδας της Πάτρας, η οποία είχε 4 αθλητές της στο ξεκόλλημα καθώς και τις δυνατές επιθέσεις από τον ταλαντούχο αθλητή της κατηγορίας νέων αντρών, Μίλτο Γιαννούτσο και τον έμπειρο Λουκά Καταπόδη.

Όλα πλέον κρίθηκαν στο 2ο σπριντ ανάβασης, το οποίο κέρδισε ο Καταπόδης, όπου μια τετράδα κατάφερε μετά το εκρηκτικό σπριντ να συνεχίσει τον δυνατό ρυθμό. Γιαννούτσος, Φραμπίτσης (έφηβος), Καταπόδης και Κανελλόπουλος έφυγαν μπροστά με τους Ευαγγελίου, Γεράκη και Κουλoλιά να τους καταδιώκουν.

Ένα μηχανικό πρόβλημα περίπου 5 χλμ πριν τον τερματισμό παραλίγο να καταστρέψει τον πολύ καλό αγώνα του Γιαννούτσου αλλά ευτυχώς κατάφερε πολύ γρήγορα, με την βοήθεια της ομάδας του, να το λύσει και να φύγει να ξαναπιάσει τους προπορευόμενους οι οποίοι είχαν ρίξει τον ρυθμό τους για να τον περιμένουν σαν ένδειξη “fair play”.

Στο σπριντ του τερματισμού έφτασαν Γιαννούτσος και Κανελλόπουλος, με τον νεαρό αθλητή να περνάει πρώτος την γραμμή κερδίζοντας έτσι την γενική κατάταξη και το υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των νέων αντρών.

Τρίτος ήρθε ο έφηβος αθλητής Δημήτρης Φραμπίτσης κατακτώντας έτσι την 1η θέση στην κατηγορία εφήβων με τέταρτο τον Λουκά Καταπόδη ο οποίος έχασε λίγο έδαφος από τους τρεις πρώτους λόγω ενός προβλήματος στον τροχό αλλά παρόλα αυτά κέρδισε την 1η θέση στην κατηγορία Mάστερ B’.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά πέρασαν την γραμμή του τερματισμού οι Κωνσταντίνος Ευαγγελίου και Κωνσταντίνος Γεράκης κατακτώντας έτσι την 2η θέση στην κατηγορία τους.

Αξιοσημείωτη και η προσπάθεια του Γιώργου Κουλολιά, ο οποίος ήταν ο επόμενος που πέρασε την γραμμή του τερματισμού κλείνοντας έτσι την 3αδα του βάθρου στην κατηγορία αντρών.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in STORIES