Connect with us

STORIES

Ποδηλάτης κάνει τον γύρο των ΗΠΑ με την βοήθεια του… ήλιου!

Ποδηλάτης κάνει τον γύρο των ΗΠΑ με την βοήθεια του… ήλιου!

Ο Sushil Reddy έσπασε το ρεκόρ Γκίνες το 2016 με μια βόλτα με ποδήλατο συνολικού μήκους 7.424 χιλιομέτρων σε όλη την Ινδία. Έκτοτε έχει βάλει στο στόχαστρο την ηλιακή ενέργεια, πραγματοποιώντας αρκετές ακόμη διαδρομές μεγάλων αποστάσεων με ηλεκτρικά ποδήλατα.

Τώρα βρίσκεται στα μισά μιας διαδρομής 10.460 χιλιομέτρων στις ΗΠΑ με ένα ειδικά κατασκευασμένο ηλιακό ηλεκτρικό ποδήλατο, στο πλαίσιο του προγράμματος SunPedal Ride.

Το SunPedal Ride είναι ένα έργο προβολής που ξεκίνησε ο Sushil Reddy το 2016. Η ιδέα είναι να γίνουν συζητήσεις σχετικά με την καθαρή ενέργεια και τη βιώσιμη κινητικότητα μέσω ταξιδιών αντοχής που πραγματοποιούνται με οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Κάθε έκδοση του The SunPedal Ride είναι μια νέα πρόκληση που εκτελείται από μια ομάδα και υποστηρίζεται από μια ομάδα χορηγών/συνεργατών για τη διάδοση του μηνύματος μέσω δημόσιων αλληλεπιδράσεων. Σε κάθε έκδοση του The SunPedal Ride χρησιμοποιείται το μέσο ενός οχήματος με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Αυτή η νέα βόλτα γύρω από τις ΗΠΑ θα είναι μία από τις μεγαλύτερες διαδρομές του προγράμματος.

Το Yuba του Sushil είναι ένα ειδικά διασκευασμένο ηλεκτρικό ποδήλατο που τροφοδοτείται από ένα ζευγάρι ηλιακών πάνελ 50W της SunPower για συνολικά 100W φωτοβολταϊκών.

Με 70W πραγματικής ισχύος και οκτώ ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα, αυτό θα μπορούσε να επαναφορτίσει μια τυπική μπαταρία ηλεκτρονικού ποδηλάτου 500 Wh κάθε μέρα.

Με επιπλέον ισχύ για τα πόδια, το ταξίδι είναι πιθανό να είναι ένας υγιής συνδυασμός της ηλιακής ενέργειας του ήλιου και της ενέργειας του γεύματος του Sushil.

Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στο ποδήλατο απέχουν όμως πολύ από τις τυπικές, και αντ’ αυτού είναι οι καινοτόμες αρθρωτές μπαταρίες LiGo που αναπτύχθηκαν από την Grin Technologies.

Για τη μετατροπή χρησιμοποιήθηκε επίσης ο διαξονικός κινητήρας της Grin, ο οποίος παρέχει κίνηση στο ηλεκτρονικό ποδήλατο.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in STORIES