Connect with us

KIDS

7 όμορφα μέρη για να πάτε για ποδήλατο με τα παιδιά σας

7 όμορφα μέρη για να πάτε για ποδήλατο με τα παιδιά σας

Με αφορμή το γεγονός, ότι πολλοί γονείς αναρωτιούνται πού μπορεί κανείς να κάνει ποδήλατο με το παιδί του στην Αττική χωρίς να κινδυνεύει,  συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 7 όμορφα μέρη για να κάνουν τα παιδιά σας ποδήλατο.

Πάρκο Φλοίσβου – Π.Φάληρο

Ο τεράστιος υπαίθριος παιδότοπος με συνολική έκταση 13 στρεμμάτων, που φιλοξενεί καθημερινά παιδιά από όλη την Αττική είναι ιδανικός για να απολαύσετε οικογενειακώς και μια ποδηλατοβόλτα κοντά στη θάλασσα και να παίξει στο πάρκο.

Άλσος Νέας Σμύρνης

Ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα σε δήμο της Αττικής, το άλσος της Νέας Σμύρνης που έχει έκταση 50 στρεμμάτων, είναι ιδανικό για ποδηλατοβόλτες καθώς διαθέτει ποδηλατοδρόμιο.

Άλσος Συγγρού

Ανάμεσα στους Δήμους Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Μελισσίων, το Άλσος Συγγρού εκτείνεται σε μία περιοχή 900 στρεμμάτων περίπου και αποτελεί την τέλεια απόδραση για μια ποδηλατοβόλτα. Θα ανακαλύψετε αμέτρητες κυκλικές διαδρομές και μονοπάτια μέσα στο πράσινο και θα απολαύσετε μια χαλαρή ποδηλατάδα στα όμορφα μονοπάτια.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το νεόδμητο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου αποτελεί έναν πόλο έλξης για όσους αγαπούν τις βόλτες με το ποδήλατο. Αν δεν διαθέτετε ποδήλατο τότε αξίζει να έχετε στα υπόψιν σας ότι στο χώρο υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων για μικρούς και μεγάλους. Τα Ποδήλατα του ΚΠΙΣΝ προορίζονται για χρήση κυρίως εντός του χώρου του ΚΠΙΣΝ και στους ποδηλατοδρόμους περιμετρικά του Πάρκου του ΚΠΙΣΝ. Διατίθενται 25 παιδικά ποδήλατα για τους μικρούς επισκέπτες: 15 ποδήλατα για παιδιά 5-8 ετών και 10 ποδήλατα 24” για παιδιά 9-13 ετών. Η χρέωση χρόνου γίνεται ανά 60 λεπτά, ξεκινάει από τη στιγμή παραλαβής του κλειδιού και σταματά τη στιγμή της επιστροφής του ποδηλάτου και του κλειδιού στο Κέντρο Επισκεπτών.

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης” στο Ίλιον

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού. Έχει έκταση 1000 στρεμμάτων και απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από το κέντρο (Ομόνοια). Οι ποδηλατικές διαδρομές εντός του πάρκου είναι ιδιαίτερα ευχάριστες και σε γενικές γραμμές εύκολες με λίγα τεχνικά σημεία. Οι ποδηλάτες θα βρουν πολλά μονοπάτια για να επιλέξουν και να εξασκηθούν σε πιο ήπιες χωμάτινες διαδρομές με λίγες ανηφόρες ή σε πιο απαιτητικά σημεία με άλματα και εμπόδια.

Άλσος Στρατού- Γουδή

Το Άλσος Στρατού στο Γουδή στα όρια των Δήμων Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου εκτείνεται σε 152 στρέμματα που προσφέρουν στους μικρούς μας φίλους το ιδανικό περιβάλλον για ανέμελες ώρες αλλά και δρομάκια που ευνοούν τις ποδηλατοδρομίες.Ένα πανέμορφο και πεντακάθαρο πάρκο, δίπλα στο θέατρο Badminton, που συνδυάζει τα πάντα για μια ιδανική βόλτα με τα παιδιά μέσα στη φύση!

Άλσος Περιστερίου

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το ποδηλατοδρόμιο στο Άλσος Περιστερίου είναι κυρίως η ασφάλεια που παρέχει στους γονείς και αυτομάτως στα παιδιά τους για να κάνουν ξέγνοιαστα ποδήλατο.Το ποδηλατοδρόμιο έχει και τη λογική του Πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής για τα μικρότερα παιδιά που οδηγούν με βάση τα σήματα και αποκτώντας μια οδηγική εκπαίδευση από μικρή ηλικία.

 

Πηγή

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in KIDS