Connect with us

BIKEPACKING

O ποδηλατο-τουρισμός ανθίζει, αλλά εδώ ποιος το ξέρει;

O ποδηλατο-τουρισμός ανθίζει, αλλά εδώ ποιος το ξέρει;

Υπάρχουν πολλά σκέλη που αφορούν το ποδήλατο και που μπορούν να προσφέρουν ένα είδος τουριστικής ανάπτυξης. Ειδικά, όταν η χώρα αυτή λέγεται Ελλάδα, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά… Το μόνο που λείπουν είναι 5-6 έξυπνα μυαλά για να καταλάβουν τι γίνεται και που θα οδηγηθεί το πράγμα αν γίνουν οι σωστές επενδύσεις.

Ο ποδηλατο-τουρισμός είναι ένα φαινόμενο που ήδη ανθεί στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Εκεί ήδη υπάρχουν στημένες εταιρίες που βγάζουν πολλά λεφτά απ’ αυτό, καθώς η ανάγκη του κόσμου για να ταξιδέψει με το αγαπημένο του όχημα, που είναι το ποδήλατο, είναι μεγάλη.

Κοινωνικές ομάδες, ερασιτέχνες σε πολυπληθή γκρουπ, αλλά και rookie ομάδες που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία, ξεχύνονται στους δρόμους για να αλλάξουν εικόνες. Να ζήσουν άλλες καταστάσεις και για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Μόνο που εδώ δεν το έχουμε πάρει ακόμη χαμπάρι και ότι προσπαθεί να αναδειχθεί, το “θάβουμε”.

Είναι γνωστό ότι το ποδήλατο δεν είναι και το πιο αγαπημένο όχημα του μέσου ‘Ελληνα. Αντιθέτως τον ενοχλεί. Γι΄ αυτό και στη χώρα μας τα πράγματα δεν προσφέρουν και το πιο εύφορο έδαφος για να αναπτυχθεί κάτι τέτοιο.

Μέχρι να έρθει για τα καλά η μόδα απ’ έξω, τότε θα καταλάβουμε τι έχουμε χάσει τόσα χρόνια.

Μέχρι στιγμής, οι ποδηλατοδράσεις πραγματοποιούνται στις πόλεις μήπως και ξυπνήσουμε και καταλάβουμε επιτέλους ότι θα πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες. Είτε αυτό συμβαίνει μέσα στο κλεινόν άστυ, είτε στις επαρχιακές πόλεις, το ποδήλατο θα είναι το νέο trend (έτσι πρέπει να το ονομάζουμε για να το βάλει ο ‘Ελληνας στη ζωή του) και σίγουρα ο ποδηλατο-τουρισμός θα έρθει και εδώ.

Και τότε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να τον υποδεχθούμε με ανοιχτές αγκάλες γιατί αξίζει…

Αξίζει πολλά!

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1997 και από τότε μέχρι σήμερα επιμένει να ασχολείται με αυτήν. Γνωρίζοντας ότι το βιογραφικό του δεν διαβάζεται από κανέναν, θέλει να πιστεύει ότι τα άρθρα του είναι για βραβείο Πούλιτζερ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in BIKEPACKING