Connect with us

BIKEPACKING

5 ποδηλατικοί προορισμοί για να ξεφύγεις από την πρωτεύουσα

5 ποδηλατικοί προορισμοί για να ξεφύγεις από την πρωτεύουσα

Ναι μεν η Αττική και πιο συγκεκριμένα η Αθήνα παρέχει μια πληθώρα ποδηλατικών διαδρομών αλλά άμα θέλεις να ζήσεις κάτι το διαφορετικό, να εισπνεύσεις καθαρό αέρα και να μην ανησυχείς κάθε δευτερόλεπτο για τα διερχόμενα οχήματα υπάρχουν κάποιοι κοντινοί προορισμοί που υπόσχονται να σε μαγέψουν.

του Κωνσταντίνου Ευαγγελίου

1. Βυτίνα – 2 ώρες από την Αθήνα

Η Βυτίνα είναι ως επί το πλείστον χειμερινός προορισμός, όμως τα περισσότερα ξενοδοχεία και καταλύματα λειτουργούν όλο τον χρόνο. Προσφέρει καταπληκτικές διαδρομές με αρκετά υψομετρικά, πυκνή βλάστηση και κρυφές εκπλήξεις. Μία από αυτές το χωριό Λάστα που διαθέτει ένα self service καφενείο το οποίο είναι μονίμως ανοιχτό για επισκέπτες, όπου μπορείς να φτιάξεις τον ελληνικό σου καφέ, να φας λουκούμια, και στο τέλος αφήνεις για το ευχαριστώ ότι επιθυμείς.

2. Επίδαυρος – 1:30 ώρα από την Αθήνα

Στην Επίδαυρο έχουν πραγματοποιηθεί πανελλήνια πρωταθλήματα ποδηλασίας δρόμου στο παρελθόν. Προσφέρει πολλές διαδρομές για ποδηλάτες όλων των επιπέδων, καθώς μπορεί κάποιος να συμπληρώσει 100χλμ με λίγα υψομετρικά ή αν είναι mountain goat μπορεί να κινηθεί προς τα βουνά. Μια ιδιαίτερα ωραία ανάβαση είναι από Κρανίδι προς Δίδυμα, απόστασης 10χλμ με μέση κλίση 5%.

3. Πάτρα και πέριξ – 2:00 ώρες από την Αθήνα

Δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε από Πάτρα, μπορείτε να επιλέξετε το Αίγιο ή κάποιο ορεινό μέρος σαν τόπο εκκίνησης. Οι διαδρομές που προσφέρονται κάμποσες ή αν είσαστε αβέβαιοι μπορείτε πάντα να ακολουθήσετε την διαδρομή του αγώνα γύρου Θυσίας, ο οποίος είναι συνήθως ο πρώτος αγώνας στόχος για του αγωνιζόμενους ποδηλάτες, που θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω με τα όμορφα τοπία. Άμα είσαστε τυχεροί θα βλέπετε χιονισμένες κορυφές όσο ποδηλατείτε με κοντομάνικα.

4. Χαλκίδα – 1:00 ώρα από την Αθήνα

Με εκκίνηση την Χαλκίδα υπάρχουν πολλές διαδρομές προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δρόμο προς Ερέτρια και να αναρριχηθείτε προς Γέροντα με υπέροχη θέα στην θάλασσα, μπορείτε να κινηθείτε προς βόρεια Εύβοια και να φτάσετε σε πολύ όμορφα χωριά όπως το Προκόπι και το Μαντούδι ή μέσω της ανάβασης Ριτσώνας να περάσετε στον νομό Βοιωτίας.

5. Δελφοί – 2:00 ώρες από την Αθήνα

Οι Δελφοί είναι ο τόπος εκκίνησης το Ομφάλιου αγώνα, ενός από τους ομορφότερους και σημαντικότερους αγώνες στο αγωνιστικό καλεντάρι. Αφού αφιερώσετε λίγο χρόνο στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, ή προς Άμφισσα και να ανηφορίσετε προς Καλοσκοπή και λίγο πιο πέρα στο χωριό Παύλιανη το οποίο είναι ένα μοναδικό χωριό και τόπος εκκίνησης του αγώνα Iti epic.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in BIKEPACKING