Connect with us

VIDEO

Cofidis, Groupama-FDJ και Gazprom-RusVelo «φυλακίστηκαν» στο ‘Aμπου Ντάμπι από τον κορονοϊό

Τρεις επαγγελματικές ομάδες ποδηλασίας παραμένουν εγκλωβισμένες, εδώ και μέρες, σε ξενοδοχείο στο Άμπου Ντάμπι, εξαιτίας του νέου κοροναϊού.

Η γαλλική Cofidis, η ιταλική Groupama-FDJ και η ρωσική Gazprom-RusVelo παραμένουν σε καραντίνα. Το τουρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διακόπηκε στις 27 Φεβρουαρίου, όταν εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του νέου κοροναϊού και οι αρχές έβαλαν σε καραντίνα δύο ξενοδοχεία στα οποία έμεναν 140 ποδηλάτες, μέλη της ομάδας τους και δημοσιογράφοι.

Οι περισσότεροι τελικά πήραν άδεια για να αποχωρήσουν, αλλά οι τρεις ομάδες παραμένουν σε καραντίνα, με εντολή να μην φύγουν από τον όροφο στον οποίο βρίσκονται τα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο αποκλεισμός τους θα συνεχιστεί έως τις 14 Μαρτίου.

Έως το Σάββατο, οι ποδηλάτες και τα μέλη της ομάδας τους μπορούσαν να κυκλοφορούν στο ξενοδοχείο. Όμως, εκείνη την ημέρα του ενημέρωσαν ότι δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν εκτός του ορόφου που διαμένουν. Μάλιστα, ένα μέλος ομάδας ανέφερε ότι ενημερώθηκε για αυτό με σημείωμα που έριξαν κάτω από την πόρτα του.

«Δεν έχουν καθαρίσει τα δωμάτιά μας από την Πέμπτη. Μας αφήνουν φαγητό έξω από την πόρτα, καθαρές πετσέτες και σαπούνια στον διάδρομο», είπε ένας από τους ανθρώπους που είναι σε καραντίνα.

Απειλές για απεργία πείνας

Την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν έξι ακόμη κρούσματα του νέου κοροναϊού στους μετέχοντες στον ποδηλατικό γύρο, που συνδέονται με τα δύο πρώτα. Όμως, οι ομάδες που παραμένουν σε καραντίνα τονίζουν ότι τα μέλη τους έχουν βρεθεί επανειλημμένα αρνητικά στον ιό. Κρατούν την ομάδα αιχμάλωτη, ανέφερε ο πρόεδρος της Cofidis, Τιερί Βιτού.

Ο μάνατζερ της γαλλικής ομάδας, Ρομπέρτο Νταμιάνι, απείλησε να κάνει απεργία πείνας αν δεν τους αφήσουν να φύγουν. «Κάναμε δεύτερο τεστ την Κυριακή και πήραμε τα αποτελέσματα τη Δευτέρα. Ήταν όλοι αρνητικοί στον ιό. Ελπίζω να μην αναγκαστώ να ξεκινήσω την απεργία πείνας. Θέλω να σεβαστώ τους νόμους της χώρας, αλλά ο σεβασμός πρέπει να είναι αμφίδρομος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, όλες αυτές τις ημέρες οι ποδηλάτες αδυνατούν να προπονηθούν ως επαγγελματίες αθλητές. Παρόλα αυτά, έχουν βρει εναλλακτικούς τρόπους εκγύμνασης.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in VIDEO