Connect with us

ROAD

Διήμερο αγώνων στην Άμφισσα στη μνήμη του αδικοχαμένου Σπύρου Ντόκου

Ο Ζευς Ποδηλατικός Όμιλος, διοργανώνει αγώνες δρόμου Ατομικής χρονομέτρησης Ανάβασης, διασυλλογικούς και Open εις μνήμη του αδικοχαμένου ποδηλάτη Σπύρου Ντόκου.

Κατηγορίες: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Μάστερς και Sportive/Open.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ για τις κατηγορίες που αναφέρονται παρακάτω, όπως αυτή ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.

Ώρα πρώτης εκκίνησης: 16:00

Σειρά εκκινήσεων: Sportive/Open, Νεάνιδες – Γυναίκες – Έφηβοι – Μάστερς – Άνδρες. Οι εκκινήσεις θα δίνονται ανά 1 λεπτό. Ο χρόνος μπορεί να διαφοροποιηθεί με απόφαση του Αλυτάρχη.

Το τελικό πρόγραμμα και η σειρά των εκκινήσεων θα ανακοινωθεί το αργότερο 3 ώρες πριν την εκκίνηση και θα αποσταλεί στις συμμετέχουσες ομάδες, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Απόσταση διαδρομής: 17,2χλμ. για όλες τις κατηγορίες

Τόπος: Φωκίδα, (περιοχή Ιτέας/Δελφών)

Εκκίνηση: Μόλος Ιτέας – Τερματισμός: Δελφούς.

Όροι συμμετοχής: Στις επίσημες κατηγορίες, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ποδηλάτες (-ισσες) που ανήκουν σε σωματεία δύναμης της Ε.Ο.Π. και έχουν ενεργά δελτία για το 2020, στις κατηγορίες που αναφέρονται στην προκήρυξη. Κάθε σωματείο συμμετέχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριών.

Στην κατηγορία Sportive/Open (χωρίς δελτίο), δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλούμενοι, με καλή φυσική κατάσταση. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών (-τριων) με δελτίο ΕΟΠ, ενεργό για το 2020, στις επίσημες κατηγορίες της προκήρυξης.

Δηλώσεις συμμετοχής: Θα γίνουν δεκτές έως την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 στο info@paο1908.gr αποκλειστικά με την χρήση της επισυναπτόμενης φόρμας συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι της κατηγορίας Sportive/Open, μπορούν να μας ζητήσουν στο παραπάνω e-mail να τους αποστείλουμε την δήλωση συμμετοχής. 

Επισήμανση: Μετά από το πέρας της προαναφερόμενης ημερομηνίας, δεν θα γίνονται δεκτές νέες δηλώσεις.

Παράβολο συμμετοχής: 10,-€ σε όλους τους συμμετέχοντες. Όλοι οι αθλητές θα παραλαμβάνουν απόδειξη με την καταβολή. Το παράβολο καταβάλλεται στην Γραμματεία των αγώνων, με την παραλαβή των αριθμών, συγκεντρωτικά ανά ομάδα, από τον Αρχηγό της ομάδας.

Παροχές:

1.Στάθμευση:Υπάρχει αρκετός χώρος στάθμευσης για τα οχήματα των ομάδων.
2.Δωρεάν παροχές για όλους τους αθλητές/τριες:
– Εμφιαλωμένο νερό
– Αναψυκτικό

Γραμματεία-Τεχνικό συνέδριο: Η Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 15:00. Οι αρχηγοί των ομάδων θα προσκομίζουν τα δελτία των αθλητών τους, θα επιβεβαιώνουν την συμμετοχή τους, και θα παραλαμβάνουν τους αριθμούς αγώνα. 

Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται με την κάρτα υγείας, να υπογράφουν το φύλλο αγώνα, έως και 30’ πριν την έναρξη της κατηγορίας τους. Η Γραμματεία θα παρακρατεί τα δελτία των αθλητών-τριών μέχρι την λήξη του αγώνα όπου και θα παραδοθούν στους υπεύθυνους των ομάδων με ταυτόχρονη επιστροφή των αριθμών πλάτης.

Οι συμμετέχοντες στην κατηγορία Sportive/Open, κατά την παραλαβή των αριθμών τους, θα προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση ικανότητας άθλησης και υποχρεούνται να φέρουν και επίσημο έγγραφο που θα πιστοποιεί την ηλικία τους.

Τεχνική Ενημέρωση, στους αρχηγούς των ομάδων, θα γίνει στις 15:30, πλησίον του χώρου εκκίνησης.

Κανονισμοί: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Ποδηλάσιας και πιο συγκεκριμένα με εκείνους για την ποδηλασία δρόμου, και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ

Ειδικοί Κανονισμοί Αγώνα-Λεπτομέρειες

Στις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων, οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιούν ως μέγιστο, το ανώτατο ανάπτυγμα της κατηγορίας τους όπως αυτό ορίζεται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Π. (2.2.023). Τα ποδήλατα θα ελεγχτούν για το ανάπτυγμά τους. Επίσης θα γίνει και έλεγχος βάρους των ποδηλάτων όλων των αθλητών. Οι ποδηλάτες υποχρεούνται να φέρουν το ποδήλατό τους στον χώρο ελέγχου, 15 λεπτά πριν την εκκίνησή τους. Έπειτα από τον έλεγχο οι αθλητές θα παραμένουν στον χώρο εκκίνησης. Αθλητική περιβολή: Οι αθλητές υποχρεούνται να έχουν την ανάλογη αθλητική περιβολή που ορίζουν οι κανονισμοί της UCI-Ε.Ο.Π.(φανέλες,παπούτσια,κράνος κτλ.)

Προτείνουμε την χρήση κλασικών ποδηλάτων δρόμου λόγω της ιδιαιτερότητας της διαδρομής και όχι εξειδικευμένα ποδήλατα χρονομέτρου.

Οχήματα ομάδων: Οι αθλητές/τριες δεν θα έχουν συνοδεία οχημάτων (Εγκύκλιος ΕΟΠ – Αγώνες Αναβάσεων).

Παροχή τεχνικής βοήθειας:Θα γίνεται μόνον σε προκαθορισμένο χώρο, από τους συνοδούς/μηχανικούς της κάθε ομάδας. Ο χώρος αυτός θα ανακοινωθεί την ημέρα του αγώνα και η παραμονή εντός του επιτρέπεται μόνο για τους διαπιστευμένους συνοδούς/μηχανικούς.

Βραβεύσεις: Οι νικητές/τριες του αγώνα θα πάρουν:

O 1ος Κύπελλο/χρυσό μετάλλιο
Ο 2ος Αργυρό μετάλλιο
Ο 3ος Χάλκινο μετάλλιο
Ο 4ος,5ος και 6ος μετάλλιο

Αυτές θα είναι ξεχωριστές για όλες τις κατηγορίες Εφήβων, Νεανίδων, Νέων Ανδρών, Ανδρών, Γυναικών, ανεξαρτήτως πιθανών συμπτύξεων, στις κατατάξεις.

Στους Μάστερς θα υπάρξουν υποκατηγορίες 30-39, 40-49, 50-59, 60+ και στην Sportive/Open χωρίς δελτίο 15-18, 19-39 και 40+.

Απονομές: Πλησίον του χώρου εκκίνησης-τερματισμού 15’ μετά το πέρας των αγώνων, για όλες τις κατηγορίες.

Έλεγχος ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

Ποινές: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

Αλυτάρχης: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Elite Εθνικός Κομισσάριος ΕΟΠ)

Διευθυντής αγώνα: Φωκάς Γεώργιος/ κιν.:6945 856 076

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και
τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.

II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές,
προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση,
αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις
επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και
ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να
επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

III. Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ή
καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε
ιδιότητα.

ΙV. Ρύθμιση απρόβλεπτων θεμάτων: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την
προκήρυξη,αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή του αγώνα.

Criterium «Spiros Dokos»

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. διοργανώνει αγώνα κριτέριουμ, στην μνήμη του Σπύρου Ντόκου.

Κατηγορίες: Μίνι, Παμπαίδες, Πανκορασίδες, Παίδες, Κορασίδες, Άνδρες (και Έφηβοι σε κοινή κατάταξη, Γυναίκες (και Νεάνιδες σε κοινή κατάταξη), Μάστερς και Sportive/Open.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ για τις κατηγορίες που αναφέρονται παρακάτω, όπως αυτή ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.

Αποστάσεις/Ενδεικτικό Πρόγραμμα ανά κατηγορία:

09:30 – Μάστερς Α-Γ / 11 στροφές =29,92χλμ.
09:32 – Γυναίκες/Νεάνιδες (κοινή κατάταξη) / 10 στροφές =27,2χλμ.
10:30 – Άνδρες/Έφηβοι (κοινή κατάταξη) / 15 στροφές =40,8χλμ.
11:30 – Μίνι Μεγάλα Α-Κ / 4 στροφές =10,88χλμ.
12:00 – Μίνι Μικρά Α-Κ / 3 στροφές =8,16χλμ.
12:30 – Παίδες – Κορασίδες / 9 στροφές =24,48χλμ.
13:20 – Παμπαίδες – Πανκορασίδες / 6 στροφές =16,32χλμ.
14:00 – Sportive/Όπεν / 9 στροφές =24,48χλμ.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί, ανάλογα με τις συμμετοχές. Τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής.

Τόπος: Άμφισσα (εντός της πόλης)
Εκκίνηση-τερματισμός: Το ίδιο σημείο,όπως ορίζεται και στον χάρτη.

Απόσταση διαδρομής:2,72χλμ.η στροφή

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ROAD