Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France – 11o ΕΤΑΠ: Νικητής ο Ewan, παραμένει στα κίτρινα ο Roglic και ποινή για Sagan

Tour de France – 11o ΕΤΑΠ: Νικητής ο Ewan, παραμένει στα κίτρινα ο Roglic και ποινή για Sagan

Αν και είχε στεναχωρηθεί που δεν κέρδισε το εταπ της Τρίτης (8/9), ο Caleb Ewan νίκησε το 11ο ΕΤΑΠ, αφού προσπέρασε όλους τους σπρίντερς και πέρασε πρώτος από το photo finish στο Poitiers. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Sam Bennett της Deceuninck-QuickStep, ενώ στην τρίτη ο van Aert της Jumbo Visma, με το podium να επιβραβεύεται με 10, 6 και 4 δευτερόλεπτα μπόνους.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης 

Όσοι είδαν live τον αγώνα, σίγουρα θα παρατήρησαν τον Sagan να τερματίζει στην τρίτη θέση και θα αναρωτιούνται σίγουρα γιατί βρίσκεται τόσο χαμηλά στην βαθμολογία. Ο Σλοβάκος ποδηλάτης της Bora τιμωρήθηκε για επικίνδυνη οδήγηση στο σημείο του σπρίντ που ήρθαν σε επαφή με τον van Aert.

Πέρα από το πολύτιμο χρόνο που χάνει, ο Σλοβάκος υπολείπεται 68 βαθμούς από τον Bennett για την πράσινη φανέλα, βλέποντας το όνειρο να κατακτά την όγδοη πράσινη σε Le Tour να εξανεμίζεται. Αλλά φυσικά είναι αγώνας και όλα είναι δυνατά.

Στα «κίτρινα» παραμέινει ο Primoz Roglic, με τον Σλοβένο ποδηλάτη της Jumbo Visma να βρίσκεται 21 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Egan Bernal της Ineos Grenadiers και 28 δευτερόλεπτα από τον Guillaume Martin της Cofidis.

Μετά τον τερματισμό του 11ου ΕΤΑΠ ο Ewan δήλωσε για την πέμπτη του νίκη σε Tour ότι: «Ο αγώνας ήταν πολύ, πολύ ταραχώδης. Ήθελα πολύ να νικήσω σήμερα μετά την χθεσινή απογοήτευση και ήθελα να ξεπληρώσω τους συμπαίκτες μου για όλη την προσπάθεια που είχαν καταβάλει. Δεν ήξερα ότι θα κέρδιζα, αλλά χαίρομαι όπως και να έχει. – Κοίταζα προς τα κάτω όταν έκανα ποδήλατο, οπότε δεν ήμουν σίγουρος. Ελπίζω να τα πάω καλά στις ορεινές αναβάσεις και να κάνω άλλη μια φορά «παρέλαση» στο Παρίσι. “

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ