Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France – 13ο ΕΤΑΠ: Νικητής ο Martinez, ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο ο Roglic

Ο Dani Martinez της Education First πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού στο Pas de Peyrol και πήρε την νίκη στο σημερινό ετάπ.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης 

Οι ποδηλάτες της Jumbo-Visma προστάτευσαν εξαιρετικά τον Primoz Roglic κυρίως στις ανηφόρες, με τον Σλοβένο να κερδίζει πολύτιμα δευτερόλεπτα από όλους τους ανταγωνιστές του, εκτός από τον συμπατριώτη του, Tadej Pogacar της UAE Team Emirates, που τερμάτισε μαζί του.

Ο Roglic έκανε σήμερα, όπως δηλώνει και ο τίτλος, το βήμα παραπάνω για να κατακτήσει την κίτρινη φανέλα στο Le Tour. Αν και απομένει ακόμη μια εβδομάδα για να τελειώσει ο Γύρος της Γαλλίας, ο Σλοβένος πρωτοπόρος έχει απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους διεκδικητές, αφού βρίσκεται 44 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Pogacar και 59 δευτερολέπτα από τον περσινό πρωταθλητή, Bernal της Ineos Grenadiers.

Ο αγώνας πήγε ακόμη χειρότερα για τους Γάλλους Romain Bardet της Ag2R-La Mondiale και Guillaume Martin της Cofidis, οι οποίοι όχι μόνο έμειναν εκτός podium, αλλά και εκτός δεκάδας. Πολύ απλά ο Bardet είναι 11ος και ο Martin 12ος τρία λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο, μια απόσταση που σίγουρα δύσκολα καλύπτεται.

Οι Schachmann και Kamna έκαναν μια σειρά από επιθέσεις στην τελευταία ανάβαση οπού η κλίση ήταν στο 15%, αλλά ο 24χρονος Κολομβιανός ποδηλάτης τους άφησε στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα και πήρε την νίκη στο σημερινό εταπ.

Ο ποδηλάτης της Education First δήλωσε μετά την νίκη του ότι: «Είμαι πολύ πολύ χαρούμενος. Αγαπάω την ανάβαση στα βουνά. Έκανα πολύ καλή δουλειά σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στο Tour και νιώθω ότι στο (σημερινό) ετάπ τα πήγα απίστευτα καλά».

Ο Roglic επεσήμανε ότι: «Είδα την τελευταία ανηφόρα για πρώτη φορά, αλλά ήταν ωραία, βέβαια ήταν και απότομη. Την είδα (την ανηφόρα) ήδη από κάτω, ο δρόμος ήταν στενός, ενώ υπήρχε δυσκολία να φτάσεις στην κορυφή. Ήταν μια πραγματικά καλή μέρα, είμαι πολύ χαρούμενος (που κέρδισα χρόνο από το Bernal), όσο μπορείς να κερδίσεις χρόνο, το κάθε δευτερόλεπτο είναι πλεονέκτημα».

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ