Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour de France – 15ο ΕΤΑΠ: Νικητής ο Pogacar, ακόμη πιο κοντά στον τίτλο ο Roglic

Ο Tadej Pogacar νίκησε το σημερινό 15ο ΕΤΑΠ, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Primoz Roglic. Ο Σλοβένος οδηγός της Jumbo-Visma μπορεί να έχασε τον σημερινό αγώνα, αλλά κέρδισε πολύτιμο έδαφος στην γενική κατάταξη.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης 

Μια εβδομάδα απομένει μέχρι το τέλος του φετινού Γύρου Γαλλίας και ο Roglic βρίσκεται 40 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Pogacar και 1 λεπτό και 34 δευτερόλεπτα από τον Uran της Education First.

Το σημερινό ετάπ ήταν μια καταστροφή για τον περσινό κάτοχο Egan Bernal της Ineos, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 13η θέση και 8 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα πίσω από τον Roglic, με τον Κολομβιανό να δηλώνει μετά το τέλος του αγώνα ότι: «Έχασα τρία χρόνια από την ζωή μου σήμερα. Ο τραυματισμός στην πλάτη δεν αποτελεί δικαιολογία. Η ομάδα θα επανεξετάσει τους στόχους της, την τελευταία εβδομάδα».

Η Jumbo-Visma κυριάρχησε στο τελευταίο εταπ της τελευταίας εβδομάδας, τρέχοντας σαν να βρίσκονται σε time trial μέχρι τον δύσκολο τερματισμό στα βουνά Jura, κάνοντας μια εμφάνιση ανάλογη της Ineos την τελευταία δεκαετία.

Οι Nairo Quintana της Arkea-Samsic και Guillaume Martin της Cofidis έχασαν πάνω από τρία λεπτά και έμειναν ακόμη πιο πίσω στην γενική κατάταξη, με πέντε τυπικά ημέρες να απομένουν αφού την Δευτέρα (14/9) είναι η ημέρα ξεκούρασης και την Κυριακή (20/9) είναι η βόλτα στο Παρίσι.

Ο Pogacar δήλωσε μετά την σημερινή του νίκη ότι: «Η Jumbo έβαλε πολύ μεγάλη ταχύτητα όλη μέρα και έκανε το ετάπ πραγματικά πολύ δύσκολο. Στο τέλος, περίμενα για το σπρίντ. Είμαι πολύ χαρούμενος που νίκησα ξανά. Νομίζω ότι η Jumbo είχε δουλέψει πραγματικά πολύ για σήμερα. Από την άποψη μου, δεν είχε νόημα να κάνει επίθεση. Δεν ξέρω τι συνέβη με τον Bernal, αλλά η Jumbo ανέβασε πολύ ψηλά την ταχύτητα σήμερα και μερικοί αναβάτες το πλήρωσαν. Προς το παρόν, ο Roglic φαίνεται ασταμάτητος, αλλά σήμερα ο Bernal κόλλησε, ίσως κάποια μέρα κολλήσω εγώ ή ο Roglic. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί σε έναν αγώνα τριών εβδομάδων».

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ