Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Giro d’ Italia – 11ο ΕΤΑΠ: Έγραψε ιστορία ο Démare, πάντα πρώτος ο Almeida

Giro d’ Italia – 11ο ΕΤΑΠ: Έγραψε ιστορία ο Démare, πάντα πρώτος ο Almeida

O Arnaud Démare της Groupama-FDJ σίγουρα θα θυμάται για πολύ καιρό τον φετινό γύρο της Ιταλίας, αφού σήμερα τερμάτισε πρώτος στο Rimini και πήρε την τέταρτη του νίκη στο φετινό Giro d Italia, γράφοντας ιστορία, αφού έγινε ο έβδομος χρονικά ποδηλάτης του αιώνα που κατέκτησε τουλάχιστον τέσσερα ΕΤΑΠ στο Giro, με τον τελευταίο που το πέτυχε αυτό να είναι ο Γάλλος θρύλος της ποδηλασίας Bernard Hinault το 1982.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης

Πέρα από την νίκη, ο Démare πήρε διαφορά για την φανέλα των σπριντ και βρίσκεται στην πρώτη θέση για την maglia ciclamino, κάτι που κυνηγάει ο Peter Sagan, αλλά βρίσκεται 36 πόντους μακριά από τον Γάλλο ποδηλάτη της Groupama-FDJ.

Στην δεύτερη και τρίτη θέση έμειναν οι Peter Sagan της Bora-Hansgrohe και Alvaro Hodeg της Deceuninck Quick-Step, με τους Simone Consonni τηςCofidis και Rick Zabel της Israel Start-Up Nation να συμπληρώνουν την πεντάδα του 11ου ΕΤΑΠ.

Στην γενική κατάταξη στην πρώτη θέση παραμένει ο Πορτογάλος της Deceuninck Quick-Step, Joao Almeida, με τους Wilco Kelderman της Team Sunweb και Pello Bilbao της Bahrain-McLaren να βρίσκονται στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με 34 και 43 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρωτοπόρο.

Ο Demare δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Εντυπωσιακό, πραγματικά εντυπωσιακό. Όλη η ομάδα ενεργοποιήθηκε για εμένα. Έπρεπε να φέρουν πίσω τους αποσπασμένους και έβαλαν πραγματικά ένα πολύ υψηλό ρυθμό. Έπρεπε να τα πάμε καλά και καλά να περάσουμε όλες τις στενές στροφές στην πόλη, αλλά φυσικά, όλοι έκαναν σπουδαία δουλειά. Ο Jacopo Guarnieri ήταν φανταστικός. Εκεί ήταν για 400 μέτρα και περίμενα. Στο τέλος, ξεκίνησα το σπριντ και ήξερα ότι προσπαθούσαν να είναι γύρω, αλλά ήμουν ο πιο δυνατός στην γραμμή του τερματισμού».

Ο Γάλλος ποδηλάτης της Deceunick Quick Step συνέχισε λέγοντας ότι: «Είναι εκπληκτικό. Φυσικά, δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να πάρω ετάπ εδώ. Έψαχνα για μια νίκη σε ετάπ και είμαι πολύ χαρούμενος (για αυτά που κατάφερα). Θέλω πραγματικά να συγχαρώ όλη την ομάδα γιατί είναι και νίκη τους. Πίστεψαν σε μένα, όλοι δούλεψαν πολύ σκληρά και η δουλειά αποδίδει καρπούς».

 

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ