Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Giro d’ Italia – 12ο ΕΤΑΠ: Νικητής ο Narvaez, στην κορυφή ο Almeida

Ο 23χρονος ποδηλάτης της Ineos από το Εκουαδόρ Grenadiers, Narvaez νίκησε το 12ο ΕΤΑΠ του φετινού Γύρου της Ιταλίας στο La Corsa Rosa και έγινε ο τρίτος χρονικά που κατακτά ετάπ του Giro από την χώρα της Νότιας Αμερικής μετά τους Carapaz και Caicedo.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης

Ο Narvaez εκμεταλλεύτηκε το μηχανικό πρόβλημα που έπαθε ο Ουκρανός ποδηλάτης της Bahrain-McLaren, Mark Padun, 25 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό στην πέμπτη και τελευταία χρονικά ανάβαση.

Ο Padun είχε αποσπαστεί μαζί με το Narvaez σε σχέση με το peloton, αλλά αυτό το πρόβλημα του στέρησε πολύτιμα δευτερόλεπτα και για αυτό το λόγο τερμάτισε στην δεύτερη θέση, με διαφορά ενός λεπτού και οχτώ δευτερολέπτων. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Σιμόν Κλαρκ με διαφορά 6 λεπτών και 50 δευτερολέπτων από τον Narvaez.

Ιδιαίτερα πρέπει να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες μέρες έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για τον Γύρο της Ιταλίας σχετικά με τον κορονοιό. Την Πέμπτη (15/10) αναγκάστηκε να σταματήσει τον αγώνα η EF Pro Cycling, με τις Jumbo Visma και Mitchelton Scott να είναι επίσης εκτός από την Τετάρτη (14/10), ενώ 11 ποδηλάτες του φετινού Γύρου της Ιταλίας έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοιό. Πολλοί κάνουν λόγο για λάθη των διοργανωτών, που άφησαν τον κόσμο τις πρώτες μέρες πιο κοντά στους ποδηλάτες και στις ομάδες, ενώ η Education First έκανε σήμερα αίτημα στην UCI να αναβληθεί ο Γύρος της Ιταλίας, κάτι που απορρίφθηκε αμέσως.

Στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Πορτογάλος Joao Almeida της Deceuninck Quick-Step, με τους Wilco Kelderman της Team Sunweb και Pello Bilbao της Bahrain-McLaren να βρίσκονται στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με 34 και 43 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρωτοπόρο.

H μόνη αλλαγή που έγινε στην δεκάδα είναι η είσοδος του Jakob Fuglsang της Astana στην 10η θέση, αφού ο Αυστριακός Hermann Pernsteiner της Bahrain-McLaren έχασε την επαφή με τους υπόλοιπους ποδηλάτες στην τελευταία ανάβαση και έχασε συνολικά τρία λεπτά.

Επίσης ήταν μια άσχημη μέρα για τον Ρώσο Ilnur Zakarin της CCC, που τερμάτισε 13 λεπτά πίσω από τους πρωτοπόρους και έπεσε από την 12η θέση στην 17η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Narváez μετά την σημερινή του νίκη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Νιώθω πολύ καλά για αυτήν την επιτυχία, επειδή ήταν ένα δύσκολο ετάπ με πολύ κρύο και βροχή. Σημαίνει πολλά για έναν επαγγελματία ποδηλάτη να νικάει στο Γύρο της Ιταλίας και ιδιαίτερα για μένα. Θέλω να αφιερώσω αυτήν την νίκη στον Nico Portal, τον αγωνιστικό διευθυντή της Ineos, ο οποίος πέθανε. Μου έμαθε όλα όσα ξέρω ως ποδηλάτης».

Ο πρωτοπόρος Αλμέιδα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ήταν ένα δύσκολο ετάπ, περίπου έξι ώρες διήρκησε ο αγώνας με βροχή και κρύο, αναβάσεις και κατηφόρες. Ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά ευτυχώς κρατήσαμε την φανέλα μέχρι το Σάββατο (17/10). Έχω μια εκπληκτική ομάδα και κανάμε εξαιρετική δουλειά. Νιώθω ότι θέλω να τους ευχαριστήσω. Σίγουρα, αν δεν είχες πόδια σήμερα (εννοεί αν δεν είχες δυνάμεις), θα έχανες χρόνο, αλλά νιώθω καλά. Μαντεύω ότι το ίδιο συνέβη και με τα άλλα παιδιά, συνεπώς θα έχουμε ένα δύσκολο αγώνα στις επόμενες μέρες».

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ