Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Η προκήρυξη της «2ης Ανάβασης Λάλα» στην Αρχαία Ολυμπία

Ο «Φιλαθλητικός Όμιλος Πύργου» διοργανώνει ποδηλατικό διασυλλογικό αγώνα στο Λάλα Ηλείας (εκκίνηση από Ολυμπία) με την επωνυμία «2η Ανάβαση Λάλα».

Συνδιοργανωτές: ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, Φίλοι Ποδηλάτου Ζαχάρως.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΑΝΔΡΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΜΑΣΤΕΡΣ,
SPORTIVE Άνδρες και Γυναίκες 19+ (γεννημένοι 2001 και πριν)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

11.00 ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)
11:15 ΑΝΔΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ και ΜΑΣΤΕΡΣ
11:20 ΕΦΗΒΟΙ, ΝΕΑΝΙΔΕΣ και SPORTIVE ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ
11:25 ΠΑΙΔΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας (Προεκκίνηση) – Προς Πύργο – είσοδος στην Ε.Ο.74 Πύργου – Τριπόλεως (εκκίνηση). Στο σημείο αυτό, και θα δοθεί και η εκκίνηση του αγώνα για κάθε γκρουπ, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα. – Διασταύρωση με επαρχιακή οδό προς Λάμπεια – Λάλας (Τερματισμός) – Απόσταση αγώνα: 16,5χλμ. (19,3χλμ συμπεριλαμβανομένης της προεκκίνησης).

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που ανήκουν σε σωματεία δύναμης της Ε.Ο.Π. και έχουν δελτίο για το 2020 στις κατηγορίες που αναφέρονται παραπάνω. Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να συμμετέχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών.

Στην κατηγορία SPORTIVE δεν χρειάζεται αγωνιστικό δελτίο. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στην κατηγορία Sportive, κανενός ποδηλάτη, με ενεργό δελτίο ΕΟΠ για το 2020 στις κατηγορίες που αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη.

Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στην κατηγορία SPORTIVE συμπληρώνουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν 105 στην οποία δηλώνουν τα εξής: ……….«συμμετέχω στον αγώνα με δική μου αποκλειστική ευθύνη, βεβαιώνω ότι εξετάστηκα από γιατρό και έχω την σωματική, ψυχολογική υγεία και ικανότητα ώστε να συμμετέχω στον αγώνα. Δηλώνω ότι γνωρίζω τους κινδύνους που υπάρχουν στην μετακίνησή μου μέσα σε κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους και είμαι απόλυτα υπεύθυνος για την σωματική μου ακεραιότητα».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν αποσταλεί ως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 στις 9.00μμ. στο e-mail του συλλόγου filathlitikos02@hotmail.gr

Υπάρχει δυνατότητα ατομικής (για όσους δεν έχουν δελτίο) και ομαδικής δήλωσης με αντίστοιχη φόρμα κατά περίπτωση. Συμμετοχές χωρίς την φόρμα συμμετοχής, που επισυνάπτεται δεν θα γίνουν δεκτές. Παρακαλούνται τα σωματεία να κάνουν χρήση της φόρμας ομαδικής συμμετοχής. Παράβολο συμμετοχής δέκα ευρώ (10,-€) για τους συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών, εκτός Παίδων και Κορασίδων, όπου το παράβολο είναι πέντε (5,-€). Το παράβολο καταβάλλεται στη Γραμματεία, συγκεντρωτικά ανά ομάδα, πριν την παραλαβή των αριθμών αγώνα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ:

Κυριακή 1 Νοεμβρίου ώρα 08:30 πμ στον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας. Οι αρχηγοί των ομάδων θα έρχονται στη γραμματεία (τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο) με τα δελτία των αθλητών και τις κάρτες υγείας, για πληρωμή παραβόλου και παραλαβή των αριθμών αγώνα.

Οι αθλητές θα υπογράφουν στο φύλλο αγώνα έως 15’ πριν την εκκίνηση, προσερχόμενοι ανά σωματείο συγκεντρωτικά.

Για την κατηγορία Sportive θα ανακοινωθεί συγκεκριμένη ώρα προσέλευσης στην Γραμματεία.

Η Γραμματεία θα παρακρατεί τα δελτία των αθλητών-τριων μέχρι την λήξη του αγώνα, όπου και θα παραδοθούν στους αρχηγούς των ομάδων με ταυτόχρονη επιστροφή των αριθμών του αγώνα. Σε περίπτωση μη προσέλευσης δηλωμένων αθλητών, και προκειμένου για την καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα, οι αρχηγοί των ομάδων παρακαλούνται να ενημερώνουν την Γραμματεία, έγκαιρα.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ:

Τεχνική ενημέρωση θα διεξαχθεί 45’ πριν την προεκκίνηση στο χώρο της Γραμματείας μπροστά από το Δημαρχείο. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων (αυστηρά ένας ανά ομάδα), είναι υποχρεωτική.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου καθώς και η Εγκύκλιος της Τ.Ε. 2/2018 – Αναβάσεις.

Θα τηρηθούν οι όροι που αναφέρονται στο εν ισχύ υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων της Ε.Ο.Π. ενάντια στην πανδημία του COVID-19.

Δεν επιτρέπεται η τροφοδοσία σε ενδιάμεσο σημείο, παρά μόνο στον Τερματισμό. Δεν επιτρέπεται συνοδεία από οχήματα συνοδείας, ομάδων ή μεμονομένων αθλητών. Οι αθλητές συμμετέχουν στον αγώνα υποχρεωτικά με ποδηλατική ενδυμασία (κράνος, ποδηλατικά παπούτσια κ.α. και πρέπει να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας). Επίσης πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της αστυνομίας και της αγωνόδικου επιτροπής.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Σε κάθε κατηγορία,
1ος νικητής Κύπελλο, μετάλλιο, δίπλωμα
2ος νικητής Μετάλλιο, δίπλωμα
3ος νικητής Μετάλλιο, δίπλωμα
4ος νικητής Μετάλλιο, δίπλωμα
5ος νικητής Μετάλλιο, δίπλωμα
6ος νικητής Μετάλλιο, δίπλωμα

Στην υποκατηγορία Νέων Ανδρών καθώς και στις υποκατηγορίες Masters θα γίνει ξεχωριστή απονομή επάθλων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας ηλικιακής υποκατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον 6 συμμετοχές.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ:

Θα μοιραστεί το ποσό των 200 ευρώ στους πρώτους των κατηγοριών ΑΝΔΡΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΝΕΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΜΑΣΤΕΡΣ και στον 1ο της Γενικής. (από 20 ευρώ η κάθε κατηγορία, και εφόσον είναι συμπληρωμένη με 6 τουλάχιστον συμμετοχές).

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

Οι απονομές θα γίνουν στις 12.30μμ στο χωριό Λάλας. Οι αθλητές θα προσέλθουν με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ:

Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π., της UCI και του Ε.Σ.ΚΑ.Ν.

ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και οπού δεν προβλέπεται, της UCI.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Η διοργάνωση θα έχει ιατρική υποστήριξη από την ομάδα Εθελοντών
Διασώσεων του Ερυθρού Σταυρού.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Λάππας Κωνσταντίνος (Κριτής ΕΟΠ)

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Παναγόπουλος Παναγιώτης, τ.6939173213, panagpanag59@gmail.com.
Περισσότερες πληροφορίες στον διευθυντή αγώνα ή στους κκ. Τσόκο Παναγιώτη 6945701052, και
Βλαχαντώνη Δημήτριο 6976979780

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από το διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή η υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Ο «ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ» δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα και τους βασικούς κανονισμούς της Ε.Ο.Π., αποφασίζει επί τόπου, τελεσίδικα η Αγωνόδικος επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ