Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Giro d’Italia 2022 – 1ο ΕΤΑΠ: Νικητής ο van der Poel, έπεσε στην ευθεία του τερματισμού ο Ewan

Giro d’Italia 2022 – 1ο ΕΤΑΠ: Νικητής ο van der Poel, έπεσε στην ευθεία του τερματισμού ο Ewan

Ο Mathieu van der Poel της Alpecin-Fenix είναι ο μεγάλος νικητής του πρώτου ΕΤΑΠ στο φετινό Giro d’Italia, το οποίο είχε εκκίνηση στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την Βουδαπέστη και τερματισμό στον Βίσεγκραντ.

του Άρη Κατσίδη

Στο πρώτο ΕΤΑΠ ήταν ήρεμα τα πράγματα στο peloton από την αρχή του αγώνα και οι δύο Ιταλοί team-mates και αθλητές της Drone Hopper – Androni Giocattoli, Mattia Bais και Filippo Tagliani κατάφεραν να αποσπαστούν και να πάρουν διαφορά μέχρι και 10:30 λεπτά.

Το γκρουπ όπως ήταν φυσικό τους έπιασε στο 14ο χιλιόμετρο, με τους σπρίντερς σιγά σιγά να παίρνουν τις θέσεις τους για τον τερματισμό. Αν και ο Lennard Kämna  της Bora – hansgrohe έκανε επίθεση, 2 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, ο 25χρονος Γερμανός δεν κατάφερε να ξεφύγει από τους σπρίντερς.

Στο τελικό σπριντ πιο δυνατός ήταν ο Mathieu van der Poel της Alpecin-Fenix και για αυτό το λόγο πήρε την νίκη στο ετάπ και θα φοράει αύριο (Σάββατο, 7/5) την ροζ φανέλα, ενώ είναι επικεφαλής και στην μπλε και στην μωβ φανέλα.

Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Biniam Girmay από την Intermarche-Wanty Gobert και Pello Bilbao Lopez της Bahrain Victorius αντίστοιχα. Ιδιαίτερα, ο αθλητής από την Ερυθραία πήρε και την πρωτοπορία στην λευκή φανέλα των νέων.

Στην ευθεία του τερματισμού, στο δρόμο προς το τελικό σπριντ χτύπησε άσχημα ο Caleb Ewan της Lotto Soudal, με τον Αυστραλό ποδηλάτη να έχει εμφανή σημάδια τραυματισμού και σκισμένη φανέλα, όταν σηκώθηκε για να τερματίσει με διαφορά 20 δευτερολέπτων.

Στ΄όχος του Caleb Ewan είναι να κερδίσει τουλάχιστον ένα ετάπ σε κάθε Grand Tour φέτος, οπότε δεν το ενδιαφέρει τόσο πολύ που έχασε χρόνο, αλλά η φυσική του κατάσταση.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ