Connect with us
worldcup-albstadt

ΑΓΩΝΕΣ

UCI Cross-Country World Cup: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τους αγώνες στο Άλμπσταντ

UCI Cross-Country World Cup: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τους αγώνες στο Άλμπσταντ

Η σεζόν στο UCI Cross-Country World Cup συνεχίζεται με τους αγώνες του Άλμπσταντ στην Γερμανία. 

Ήσυχη και ανεπιτήδευτη για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, η μικρή πόλη του Άλμπσταντ, κάθε Μάιο παίρνει μια ζωντάνια όταν ξεκινάει το  Παγκόσμιο Κύπελλο Cross-Country της Mercedes-Benz UCI.

του Άρη Κατσίδη

Ωστόσο, ο αγώνας εκεί είναι δραματικός, ενώ υπάρχουν πάντα τα πυροτεχνήματα στην πίστα όταν έρχονται στην πόλη οι αγώνες Cross-Country Short Track (XCC) και Cross-Country Olympic (XCO) τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες.

worldcup-albstadt

Πέρσι δεν είχε κόσμο, αλλά στην φετινή έκδοση, επιστρέφουν οι θεατές στο στάδιο. 

Ο αγώνας για το UCI MTB World Cup Albstadt XCC είναι προγραμματισμένος για σήμερα Παρασκευή (6/5).

Ο αγώνας για το UCI MTB World Cup Albstadt XCO Women final είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (8/5).

Ο αγώνας για το UCI MTB World Cup Albstadt XCO Men final είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (8/5) 

Η πίστα είναι μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων και είναι σχετικά old-fashioned και πιο «χαμηλή» σε σχέση με μερικές άλλες πιο σύγχρονες πίστες, αλλά η μέση ταχύτητα που έχει είναι πολύ υψηλή, οπότε γίνονται πολύ «σκληροί» και ωραίοι αγώνες.

Ο αγώνας ξεκινά από τους δρόμους της πόλης και στη συνέχεια κατευθύνεται προς το δάσος, πριν επιστρέψει στην πόλη και πάλι στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού.

Η διαδρομή έχει δύο ξεχωριστές απότομες και μεγάλες αναβάσεις και σε εκείνο το σημείο είναι το κομβικό, οπού ο αγώνας τελικά κερδίζεται ή χάνεται. Είναι επίσης μια στενή διαδρομή, καθιστώντας δύσκολη την προσπέραση. Για αυτό και είναι χρήσιμη μια καλή θέση στην εκκίνηση.

worldcup-albstadt

Το Άλμσταντ βρίσκεται στην Νότιο-Δυτική Γερμανία, στα μισά του δρόμου μεταξύ της Στουτγάρδης και της λίμνης Κωνσταντίας. Η γεωγραφία της περιοχής, με τα λιβάδια, τους κυματοειδείς λόφους και τα πυκνά δάση, την κάνει ένα εξαιρετικό μέρος για επίσκεψη για όσους αναζητούν λίγη καλοκαιρινή ορεινή ποδηλασία.

Το ποδηλατικό πάρκο, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο, αποτελεί προφανή πόλο έλξης για όσους το επισκέπτονται. Η ίδια η πόλη φιλοξενεί 44.000 κατοίκους και πάρα πολλοί από αυτούς θα βρεθεί στον αγώνα, μαζί με τους πολυάριθμους φιλάθλους που θα έρθουν για να τους δουν.

Ο καιρός είναι απρόβλεπτος στο Άλμπσταντ και πολλές φορές οι αναμετρήσεις στο παρελθόν επηρεάστηκαν από την βροχή. Έχει γίνει πολλή δουλειά για να γίνει πιο ανθεκτική στον καιρό η πίστα. Το 2021 το τμήμα Albstadt Drop, το οποίο βρίσκεται ακριβώς μετά το μέσο του τμήματος της διαδρομής, τροποποιήθηκε έτσι υπάρχει χαμηλότερη ταχύτητα εισόδου στην κατάβαση εκεί.

worldcup-albstadt

Προηγήθηκε διάλειμμα ενός μήνα από τότε που είδαμε για τελευταία φορά σε δράση για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τους αθλητές στην Πετρόπολη της Βραζιλίας, οπότε θα έχουν κάνει συντήρηση της κατάστασης και της φόρμας τους, όλο αυτό το διάστημα, αν και υπήρχαν αγώνες από την UCI τις ενδιάμεσες εβδομάδες στην Ιταλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Στους άνδρες μεγάλο φαβορί είναι ο Νίνο Σούρτερ, ο οποίος στην Βραζιλία ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ με τις 33 νίκες του Γάλλου Τζουλιέν Αμπσαλόν και έχει ήδη τρεις νίκες (2016, 2017, 2018) στην Γερμανική πόλη. Ενώ άλλοι σοβαροί ανταγωνιστές είναι οι Μαξίμ Μαρότ, ο περσινός νικητής, Βίκτορ Κορέτσκι και Ο Τομ Πίντκοκ.

Στις γυναίκες υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, με τα φαβορί, Παουλίν Φεράντ-Πρεβό και Γιολάντα-Νεφ να έχουν κάνει ήδη νίκες στην διοργάνωση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ συμμετέχει και η περσινή νικήτρια, η Λοάνα Λεκόμτ.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ