Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

World Cup Albstadt XCO: Πρωτιά στους άνδρες για Pidcock, νίκη για McConnell στις γυναίκες

Την δεύτερη του νίκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας XCO πήρε ο Βρετανός Ολυμπιονίκης, Tom Pidcock στην πίστα της Γερμανικής πόλης του Albstadt.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης

Στους πρώτους ΄γύρους υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός και πολλοί αθλητές έδειξαν διάθεση για να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, με τον Pidcock τελικώς να παίρνει τα ηνία του αγώνα και να έχει το πάνω χέρι, για αυτό και νίκησε με 20 δευτερόλεπτα διαφορά από τον θρύλο του XCO, Nino Schurter, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ρουμάνος Vlad Dascălu, με τον Γάλλο Titouan Carod και τον Ισπανό David Valero να τερματίζουν στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Ο Pidcock ανέφερε μετά την νίκη του ότι: “Βρέθηκα μπροστά, αν και όλοι έκαναν ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στους πρώτους γύρους. Ο Nino Schurter πίεζε πολύ δυνατά. Σε μια στιγμή, τσέκαρα που ήταν οι υπόλοιποι και είχα μια διαφορά. Θέλω να κερδίσω τον Παγκόσμιο τίτλο και ίσως και το Ευρωπαϊκό”.

Στις γυναίκες, η Rebecca Ellen McConnell νίκησε ξανά μετά και την επικράτηση της στο XCC, την Παρασκευή (6/5). Από την αρχή του αγώνα, η Αυστραλή ποδηλάτης είχε το προβάδισμα και κατάφερε να ολοκληρώσει στο τέλος, τον θρίαμβο της, με την Σουηδή Ολυμπιονίκη Jenny Rissveds και την Αυστριακή Mona Mitterwallner να μένουν στην δεύτερη και στην τρίτη θέση με διαφορά 48 δευτερόλεπτα και ένα λεπτό αντίστοιχα.

Η McConnell έχει τον πρώτο λόγο στην βαθμολογία των γυναικών και επισήμανε στις δηλώσεις μετά την νίκη της ότι: ” Είναι απλά απίστευτο. Εγώ και η Jenny Rissveds είχαμε πολύ διαφορετική δυναμική. Μπορεί να παίζει περισσότερα παιχνίδια και χρειάζομαι αυτή τη σταθερή ταχύτητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Απλώς προσπάθησα να είμαι υπομονετική και μετά σκέφτηκα αυτό που έπρεπε να κάνω”.

Η βαθμολογία στο UCI MTB World Cup men’s XCO

1. Nino Schurter SUI 538 points

2. Maxime Marotte FRA 361

3. Alan Hatherly RSA 334

4. Vlad Dascălu ROU 320

5. Filippo Colombo SUI 316

Η βαθμολογία στο UCI MTB World Cup women’s XCO

1. Rebecca Ellen McConnell AUS 620 points

2. Anne Terpstra NED 373

3. Mona Mitterwallner AUT 357

4. Laura Stigger AUT 354

5. Loana Lecomte FRA 348

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ