Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

4ο ετάπ Giro: Νίκη για τον Kamna, η ροζ φανέλα στον Pedro Lopez

4ο ετάπ Giro: Νίκη για τον Kamna, η ροζ φανέλα στον Pedro Lopez

Στο 4ο ΕΤΑΠ του φετινού Giro και στο πρώτο χρονικά επί Ιταλικού εδάφους, είχαμε πάρα πολλές ανακατατάξεις και αλλαγές στην βαθμολογία, σε ένα αγώνα που ξεκίνησε στο Άβολα και κατέληξε στους πρόποδες του ηφαιστείου της Αίτνας.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης

Αρχικά, μεγάλος νικητής είναι ο Lennard Kamna της Bora Hansgrohe, ο οποίος στα τελευταία τρία χιλιόμετρα της ανάβασης των 23 χιλιομέτρων “έπιασε” στην πρώτη θέση τον Juan Pedro Lopez της Trek Segafredo, ο οποίος αν και τερμάτισε δεύτερος, κατετάγη πρώτος στην γενική κατάταξη και πήρε την ροζ φανέλα.

Ο Kamna από την μεριά του έκανε την δική του δουλειά, αφού και την νίκη σε ΕΤΑΠ πήρε και την πρωτιά στην φανέλα των βουνών, ενώ η φανέλα των σπριντ παρέμεινε στο Mathieu van der Poel της Alpecin-Fenix.

Ο 24χρονος ποδηλάτης της Trek-Segafredo είναι και επικεφαλής στην λευκή φανέλα των νέων, ενώ έγραψε ιστορία για την χώρα του, αφού έγινε μόλις ο δεύτερος Ισπανός μετά τον θρύλο Alberto Contador, που φοράει την ροζ φανέλα, αναφέροντας σχετικά με αυτό ότι: “Όταν ο Contador νίκησε εδώ (το 2011), πιθανόν να μην το είδα, γιατί ξεκίνησα μεγάλος την ποδηλασία. Φυσικά, το έμαθα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τότε”.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Rein Taaramae της Intermarche Wanty Gobert, με τον Εσθονό να κάνει ένα πολύ καλό αγώνα και να βρίσκεται και στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης με 58 δευτερόλεπτα από τον πρώτο Pedro Lopez, ενώ ο δεύτερος Kamna έχει διαφορά 39 δευτερόλετα.

Ο Miguel Angel Lopez της Astana εγκατέλειψε, ο Tom Dumoulin χτύπησε, ο Mathieu van der Poel πέρασε τον τερματισμό ως 97ος και έπεσε πολύ στην γενική κατάταξη.

Από τα μεγάλα φαβορί, ο Simon Yates της BikeExchange-Jayco έχει διαφορά 1:42 λεπτά από τον πρώτο, ενώ ο Richard Carapaz της Ineos Grenadiers, 2:06 λεπτά, όσο και ο Romain Bardet της Team DSM

O Lennard Kamna ανέφερε μετά την νίκη του μεταξύ άλλων ότι: “Ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα, ειδικά στην τελευταία ανάβαση. Σκέφτηκα ότι είχα χάσει, όταν ο Lopez είχε αποκτήσει 30 δευτερόλεπτα διαφορά”.

Juan Pedro Lopez δήλωσε ότι: “Δούλεψα τόσο σκληρά σήμερα για να πάρω την φανέλα. Έκανα επίθεση στο πιο απότομο σημείο της ανάβασης”.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ